Slovenija
7008 ogledov

Zloglasni maserati nazaj v Snežičeve roke

Rok Snežič RTV/Printscreen
Ženi Roka Snežiča so pred časom zasegli maseratija. Sedaj ga je le dobila nazaj.

Pred enim mesecem je finančna uprava (Furs) zasegla prepoznavnega belega maseratija, ki ga je vozila žena Roka Snežiča. Vozilo je moralo ostati tam, dokler eden od njiju ne bi razložil, zakaj ima avto registrske tablice države zunaj carinskega območja, medtem ko se pri nas uporablja že več kot 185 dni. Po zakonu namreč velja, da mora biti plačana uvozna carina, če se avto v Sloveniji uporablja dlje časa.

Snežič je nato pojasnil, da je lastnik zaseženega vozila fizična oseba iz BiH, njegova žena pa je imela avto zgolj v najemu, poroča portal 24ur.com. Njegovo ženo so ustavili uslužbenci Fursa, in ker ni imela vseh ustreznih dokumentov o vozilu, so ji ga zasedli.

Sedaj se lahko Snežič in njegova žena veselita, saj jima je po mesecu dni Furs vrnil avto. Sam vrnitve ni želel komentirati, češ da ga je za to prosila žena, so še zapisali na 24ur.com.

Spomnimo

Oddelek za carinjenje Finančnega urada Maribor je 24. februarja zaradi kršenja carinskih predpisov prevzel pod carinski nadzor vozilo Maserati Levante, registrirano v Banja Luki. Vozilo se je namreč uporabljalo na področju Unije, brez da bi bilo predhodno sproščeno v prosti promet.

Uporabnici vozila je bila tudi izdana odločba, ki jo je tudi v celoti poravnala. Z odmerno odločbo se od neto ocenjene vrednosti vozila obračunajo naslednje dajatve:

- Carinska stopnja; 10% od ocenjene neto vrednosti vozila,

- DMV po posebnem izračunu ter

- 22% DDV (na seštevek neto ocenjene vrednosti + carine + DMV).

V praksi to pomeni, da je treba plačati dajatve v višini približno tretjine vrednosti vozila. Po prejemu plačila je bilo vozilo dano uporabnici, torej Snežičevi ženi.

Maserati levante | Avtor: Profimedia Profimedia

*Fotografija maseratija levante je simbolična.

otroci, nasilje, šola V Sloveniji Slovenija Pretepli sošolca, dobil je mavec, ustrahujejo otroke in učitelje, kazen pa le ... Slovenija Plačati mora 160 evrov: Pahorja ustavili policisti, to je ušpičil ...
Komentarjev 9
  • Naklonsky 19:59 24.marec 2023.

    Zanimivo. Tudi Pirc Musarjeva ni pojasnila izvor svojega Maseratija registriranega v Nemčiji…

  • Ender3 16:55 24.marec 2023.

    Nisem vedel, da ima FURS tudi uslužbence, ki imajo takšna pooblastila..So namenjeni vsem ali samo kriminalcem tipa Snežić..

  • Grof 16:17 24.marec 2023.

    Jebem ti mater K.Ž. prepoznavni maserati, pa še edini bele barve na Balkanu, jebem vas u glavi primitivni Fursovci, sramota od sramote, vse po vrsti zbrcat na cesto in bašta.