Slovenija
61 ogledov

Zloraba oblasti?

Sandi Valenčič se sprašuje, kako je lahko med projektnimi pogoji tudi na sodišču Žurnal24 main
Vehovčev mlin. Na sodišču razveljavljen sklep občina uvrstila med projektne pogoje.

Žužemberk. "Z ženo bi rada obnovila star Vehovčev mlin, a nam občina noče izdati gradbenega dovoljenja," je povedal Sandi Valenčič.

11 projektnih pogojev za pridobitev gradbenega dovoljenja je Občina Žužemberk določila investitorjem.

Njegova žena je lastnica zemljišča, na katerem stoji mlin, težave pa med drugim povzroča pešpot, ki poteka prek njihovega zemljišča in v okviru katere je skozi pritličje hiše speljan prehod.

Pešpoti ni bilo
"Sklep o služnosti čez dvorišče je bil razveljavljen na sodišču, Občina Žužemberk pa ga je dala med projektne pogoje. Občina ne more kar določati, kdo mora dati komu zemljo na osnovi nekih zadev, ki so bile na sodišču razveljavljene in ne veljajo. To je zloraba oblasti," je prepričan Valenčič. Po njegovih navedbah drugo težavo predstavlja pešpot, ki sploh nikoli ni obstajala, dokler lani na občini niso zaprosili za gradbeno dovoljenje.

"Zakon o vodah piše, da ne smemo onemogočiti neškodljivega prehoda do priobalnega pasu. Z druge strani se da priti, pod hišo pa ne. Nikjer ne piše, da mora biti ta prehod z dveh ali treh strani," je dodal.

Načrti občine
Po navedbah Vide Šušterčič z občinske uprave je interes občine prehod prek njihove parcele, kar je v skladu z zakonom o vodah. "Turistično društvo je načrtovalo pešpot ob Krki, občina pa daje to pešpot v občinski prostorski načrt. V tem delu sta obstajala tudi dva peš mostova, za obnovo katerih poteka postopek za pridobitev državnih sredstev," je pojasnila in dodala, da je pešpot pomembna tako za turizem kot ribiče. "Mislim, da bi bila taka povezava v prid tudi mlinu," je pristavila.

O Vehovčevem mlinu bo na naslednji seji razpravljal tudi občinski svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.