Slovenija
23 ogledov

Zmeda okrog poročila

Preiskava vseh okoliščin nesreče še traja. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Čebašek Travnikova danes pričakuje policijsko poročilo glede romskega pogreba v Dobravi pri Škocjanu. Na policiji o zahtevanem roku ne vedo nič.

Zaradi nepopolnih in mestoma nasprotujočih si informacij se je za preučitev poskusa preprečitve pogreba Rominje odločila tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik, čeprav se nanjo neposredno ni obrnil nihče od vpletenih.

Varuhinja hoče poročilo danes, o roku policisti ne vedo nič
V Šentjernej in Škocjan se je s strokovno ekipo napotila 4. januarja in se med drugim sestala z vodstvom Policijske postaje Šentjernej. Policija naj bi v desetih delovnih dneh od srečanja posredovala poročilo o ugotovitvah v zvezi z dogodkom.

Poklicali smo na šentjernejsko policijo; Alenka Leskovec, tiskovna predstavnica novomeške uprave, nam je povedala, da o zahtevanem roku ne vedo nič.

"Policisti pripravljajo poročilo za Okrožno državno tožilstvo. Ko ga bodo pripravili, ga bodo posredovali tudi uradu varuhinje," je še dodala Leskovčeva.

Spomnimo: Na pokopališču ne želijo pokojne Rominje
Kot je znano, je 2. januarja skupina več kot sto ljudi nameravala preprečiti pogreb Rominje na pokopališču v Dobravi pri Škocjanu. Po pogovoru na policijski postaji so pogreb še isti dan vendarle izpeljali. 

Krajani pogreba po njegovih besedah niso dovolili, ker so že imeli slabe izkušnje, zato na svojem pokopališču ne želijo imeti pokopane Rominje.

Gospa, ki je umrla v sredo, bi sicer morala biti pokopana v Škocjanu, a ker tam ni bilo prostora, bi jo po pravilih pokopali na najbližjem pokopališču, kjer je prostora dovolj, to je Otok. Temu so z demonstracijami nasprotovali krajani, ki bi najraje videli, da bi jo pokopali na pokopališču Prečna v Novem mestu, česar pa ni želela njena družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.