Slovenija
104 ogledov

Znani neuradni rezultati obdukcije Andreja Beuca

Andrej Beuc FB
Beuc naj bi umrl zaradi zloma vratnih vretenc.

Uradni rezultati obdukcije 34-letnega Andreja Beuca, ki je umrl po skoku v Drino z 20 metrskega mostu v Zvorniku, naj bi bili znani v prihodnjih dneh. Kot neuradno poroča Blic, naj bi rezultati obdukcije pokazali, da je Beuc umrl zaradi zloma vratnih vretenc.

Da je Beuc v vodi pristal, ne da bi popolnoma iztegnil roke nad glavo, je po ogledu posnetkov ocenil tudi nekdanji reprezentant Jugoslavije v skokih v vodo Nenad Arsenić

"Po tej napaki je vse odvisno od položaja glave. Beucova glava je bila, kot sem videl na posnetkih, pri vstopu v vodo pod kotom 90 stopinj in usmerjena proti trebuhu. Andrej je verjetno dobil udarec v tilnik, pri katerem se je poškodovalo četrto vretence. Če se to zgodi, človek izgubi nadzor nad rokami in drugimi deli telesa," pojasnjuje Arsenić.

Preberite: Arsenić: Andrej Beuc je naredil veliko napako

.Slovenski skakalec se je po skoku še pojavil na površini, kjer je nakazal, da potrebuje za pomoč, a je nato še pred prihodom reševalcev potonil in izginil v kalni vodi.

Kot je znano, na prireditvi, v okviru katere je potekalo tekmovanje v skokih z mostu, v vodi ni bilo potapljačev, ki bi lahko posredovali ob morebitnih poškodbah. Podjetje Euro Security, ki je skrbelo za varnost skakalcev, je priznalo, da njihovi reševalci niso bili pravilno razporejeni. Bili so namreč na čolnih, oblečeni pa so bili tudi v reševalne jopiče, s katerimi se ne morejo potopiti.

Družina Andreja Beuca je napovedala, da bo proti organizatorjem vložila tožbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • mph 15:48 17.avgust 2016.

    Edino prav, da tožijo, neodgovorneži pa bodo upam obroke plačevali do smrti. Za takšno noro malomarno varovanje, kot, da so res naključne potegnili iz polja ali kakšne veselice, pa si zasluži tudi zaporni epilog za odgovorne. In kot v opomin podobnim.

  • Ronald Reagan 10:58 17.avgust 2016.

    A niso neki vsevedni novinarji pametovali, da ga je som snedel?Samo vprašam...Andrej, počivaj v miru...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:55 17.avgust 2016.

    Torej po tvoji logiki franci; lahko kr vse sankcije pa kazni pri smrti ukinemo. Če kdo umre pač umre; itak ni koristi če se ga kaznuje; žrtev je še vedno mrtva. Tist k je pa z na posreden ali neposreden ...prikaži več način omogočil da je nekdo umrl naj bo pa nedotakljiv.