Slovenija
97 ogledov

Znani odvetnik župana na gobec

Miran Senčar, župan MO Ptuj mediaspeed
Ptujski župan je šel na proslavo, odšel je s krvavim nosom.

Na Ptujskem gradu je danes prišlo do incidenta, po naših informacijah je znani odvetnik v obraz udaril ptujskega župana Mirana Senčarna

Na mariborski policijski upravi so potrdili, da obravnavajo primer povzročitve lahke telesne poškodbe, do katere je na tej lokaciji prišlo okrog 15. ure. 

Po neuradnih informacijah je šlo za stare spore, do udarca pa je prišlo na prireditvi ob 45-letnici območne obrtne zbornice, ki sta se je udeležila oba. Senčar je bil pred županovanjem podjetnik, je solastnik podjetje Tenzor, ki se ukvarja z rešitvami za tehnično varovanje in je imelo lani več kot pet milijonov evrov prihodkov. Mesto župana je prevzel oktobra 2014. 

V incidentu je bil lažje poškodovan Senčar, glede dogajanja pa imata oba vpletena vsak svojo zgodbo. Iz Mestne občine Ptuj so sporočili, da je k županu pristopil odvetnik Igor Majnik in ga s pestjo udaril v obraz, nato pa nadaljeval z verbalnim izzivanjem in telesnim provociranjem pretepa.

Proti odvetniku bodo uporabili vsa pravna sredstva

Senčar se na provokacije ni odzval, so dodali na občini, je pa dogodek zapustil in o napadu takoj obvestil policijo, ki je na kraju sestavila zapisnik in župana poslala na zdravniški pregled.
Na ptujski občini so dogodek najostreje obsodili, saj gre po njihovem mnenju za prvi znan tovrsten napad na uradno osebo na javnem dogodku. Kot so zapisali, bodo proti Majniku uporabili vsa pravna sredstva in vztrajali pri kazenskem pregonu, njegovo ravnanje pa bodo prijavili tudi Odvetniški zbornici Slovenije ter zahtevali strokovno presojo ravnanja in ukrepanje.

Senčar je zatrdil, da napada na noben način ni izzval in se nanj tudi ni odzval, vse skupaj pa da se je zgodilo pred pričami, ki so to potrdile policiji. Kot je dodal, takšnega načina reševanja kakršnih koli osebnih zamer ali konfliktov ne odobrava, ne glede na njihovo vsebino, in ga globoko obsoja.

Če ne bi bil župan, ga ne bi tožil

"Kot Miran Senčar se na napad ne bi odzval, kot župan pa to moram, saj gre za nedopusten napad na javnoosebo na javni prireditvi pred ljudmi, zato bomo proti storilcu uporabili vsa pravna sredstva," je napovedal ptujski župan.

Odvetnik Igor Majnik je za Večer povedal svojo verzijo dogodka, pri tem pa priznal, da so med njima že dolgo tlele napetosti. Ker se je počutil izzvanega in napadenega, je priznal, da sta se res zapletla v manjši spor.

"Navsezadnje sem precej starejši od njega in sami lahko sklepate, kdo je koga napadel, vendar pa na srečo ni bilo nič resnejših poškodb. Sem pa poklical policijo, ker želim, da bi se konflikt obravnaval na nepristranski in pošten način," je dejal Majnik in dodal, da je bilo na dogodku dovolj prič, ki bodo lahko prispevale k pošteni razrešitvi tega nehotenega incidenta.

Odvetniku grozi globa ali do enega leta zapora

"Kdor koga tako telesno poškoduje, da je bil zaradi tega začasno okvarjen ali oslabljen kakšen del njegovega telesa ali njegov organ, ali je poškodovančeva zmožnost za delo začasno zmanjšana ali je prizadeta njegova zunanjost ali je začasno okvarjeno njegovo zdravje, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta," pravi kazenski zakonik o povzročitvi lahke telesne poškodbe. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar kbm
    kbm 12:34 14.maj 2016.

    Na gobec? Koga? svinjo? konja? psa?

  • dragec 14:30 13.maj 2016.

    KLOBASA -kaj pa tisto - smrt janšistom, svoboda ljudstvu

  • KLOBO 11:45 13.maj 2016.

    Ne Dragec ne menja dlako, on je že tako ali tako pritisnjen v glavo !!