Slovenija
1379 ogledov

Znani rezultati drugega testiranja pri Hojsu

Aleš Hojs
V ožji Hojsovi ekipi sodelavcev potrdili okužbo, ministrov test negativen.

Ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa so danes testirali na okužbo z novim koronavirusom, potem ko so potrdili okužbo v ožji ekipi sodelavcev. Oba testa sta bila negativna, Hojs se danes vrača na delovno mesto, je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Hojs je bil sicer do rezultatov testiranja v samoizolaciji, je povedal Kacin.

Jelko Kacin, govorec vlade za covid-19 Slovenija Tudi Kacin priznal, da je kršil pravila

Ni pa tako ravnal minister za zunanje zadeve Anže Logar, pri kateremu so v petek potrdili okužbo. Logar je test opravil rutinsko, po vrnitvi iz tujine, po poročanju medijev pa se je med čakanjem na rezultat testa v Narodni galeriji srečal z direktorico galerije Barbaro Jaki.

Logar ni imel simptomov in se je testiral rutinsko

Po besedah Kacina je bil Logar po testiranju po programu navzoč na dogodku. Takoj po obvestilu o pozitivnem testu pa je prekinil aktivnosti, prav tako so se aktivnosti prekinile celotnemu ministrovemu kabinetu. Kot je to ravnanje pojasnil Kacin, Logar ni imel simptomov in se je testiral rutinsko. "Nihče ni pričakoval, da bo pozitiven, a se je pokazalo, da je. Odtlej je v samoizolaciji," je povedal.

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Kacin: nova pravila tudi glede obiska grobov covid-19 UKC Covid-19 Slovenija Novi podatki: Skokovit porast, številke se še nočejo umiriti

Danes je prostor celotnega kabineta dezinficiran in vsi člani kabineta delajo na drugih lokacijah oz. so v samoizolaciji. Po Kacinovih navedbah so sprejeli nekatere dodatne ukrepe, da se ugotovi, ali je okužba morda prišla od kod drugje.

Pojasnil je, da se vladne delegacije po vrnitvi iz tujine testirajo. Na vprašanje, ali morajo biti državljani v čakanju na testiranje, ki ga opravijo preventivno, v samoizolaciji, ali to ni potrebno, sicer Kacin ni konkretno odgovoril. Kako se Logar trenutno počuti, nima informacij.

Mojca Matičič Nova dognanja Zdravje Covid-19: sveža navodila naših infektologov Epidemija Slovenija Analiza: Danes je ključen dan

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar right
    right 10:00 27.oktober 2020.

    dol mi visi za njega

  • Avatar ovca
    ovca 08:50 27.oktober 2020.

    Hmmmmm a so pri hojsiču s testom možgane iskali? Aha, zato je bil negativen.

  • milan42 08:40 27.oktober 2020.

    Tudi če se okuži in škripne ga ne bom pogrešal