Slovenija
4842 ogledov

Znano, kdaj se bo vreme stabiliziralo

Vreme: Ne bo še miru. To lahko pričakujemo. - Oblaki Profimedia
Danes spet krajevne plohe, spremenljivo tudi čez teden.

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu, bo danes delno jasno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe, možna bo tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Goriškem in v Vipavski dolini do 23 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva pretežno jasno s kratkotrajno jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Sredi dneva in popoldne bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj.

V četrtek bo še naprej spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V petek bo oblačno, dež bo od juga zajel vso Slovenijo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Hladneje bo.

Napoved od 6. do 11. maja

Nad južnim Sredozemljem se bo poglobilo ciklonsko območje, ki se bo ob koncu tedna najverjetneje približalo našim krajem. Za njim se bo iznad zahodne Evrope nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V petek kaže na bolj oblačno vreme z občasnimi padavinami, v soboto pa bo suho. V nedeljo se verjetnost za padavine spet poveča. Od ponedeljka naprej pa se bo vreme najverjetneje stabiliziralo. Precej sončno bo, pihal bo vzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor:

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.