Slovenija
6920 ogledov

Znano, kdo bo začasno nasledil Bešiča Loredana

Erik Brecelj Robert Golob Danijel Bešič Loredan Daniel Novaković/VladaRS/Flickr
DZ se bo z menjavo na vrhu zdravstvenega resorja predvidoma seznanil v četrtek na izredni seji.

Premier Robert Golob je DZ obvestil, da bo po odstopu Danijela Bešiča Loredana z mesta ministra za zdravje to funkcijo začasno opravljal sam. DZ se bo z menjavo na vrhu zdravstvenega resorja predvidoma seznanil v četrtek na izredni seji.

Danijel Bešič Loredan je v petek podpisal odstopno izjavo z mesta ministra za zdravje, ki mu jo je v podpis ponudil premier Robert Golob. Slednji je dejal, da se z Bešičem Loredanom razhajata v pogledu na krepitev javne zdravstvene mreže. Bešič Loredan pa je odločitev pospremil z zapisom, da je s sprejemom ministrske funkcije želel izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati državljanom. A če tega na svoji poziciji ne more storiti, funkcije ni več pripravljen opravljati. Po njegovi oceni so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči.

Kdo bo prevzel vodenje resorja s polnim mandatom, za zdaj še ni znano.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 38
  • Stane Adamič 21:34 10.julij 2023.

    Saj mu je že pred pol leta vzel reformo???? Kdaj boste dojeli, dfa je Golob manipulator, pridanič.....

  • lojs 20:14 10.julij 2023.

    titanik se potapla, čeprav nekateri poslušate (razglašen) orkester ... ne vem kako vam je lahko še do plesa, ko boste potonili v ledeno mrzli vodi ... ampak najbolj pomembno je pa to, da bo rešilni čoln za tega fogla na ...prikaži več sredini vsekakor poskrbljeno, o tem pa ni dvoma

  • bobubob 19:26 10.julij 2023.

    To kar dandanes delajo ministri (velja tudi za prejšnjo vlado), bi lahko, sodeč po njihovih rezultatih, ravno tako 'uspešno' delala tudi tapametna Urška, tista, ki zna guncati afne na njej dostojen način.