Slovenija
6792 ogledov

Več sto novih stanovanj v Ljubljani: Tako bodo videti!

nova stanovanja Ljubljana zemljišča Corwin
V Ljubljani se bo gradilo več sto novih stanovanj na dveh lokacijah v središču Ljubljane.

Podjetji Corwin in Hartenberg Holding sta kupili dve zemljišči v središču Ljubljane, kjer bodo zgradili več sto novih stanovanj, nove trgovske in pisarniške prostore. "Obe zemljišči imata potencial, da močno obogatita okolico in pomembno vplivata na oblikovanje podobe novega mestnega jedra Ljubljane. Zato bomo povabili nekaj arhitekturnih birojev iz celega sveta, ki izstopajo po nadarjenosti in inovativnosti, da nam pomagajo ustvariti trajnostna, sodobna in tehnološko napredna poslopja, vredna evropske prestolnice," je pojasnil Róbert Mitterpach, finančni direktor in član upravnega odbora podjetja Corwin.


Prvi projekt bodo gradili na Linhartovi ulici, kjer so od družbe Triglav, upravljanje nepremičnin kupili zemljišče. Preuredili bodo območje v velikosti 16.500 kvadratnih metrov ob razstavnem in kongresnem centru. Podjetje Corwin je k sodelovanju pri pripravi glavnega projektnega načrta povabil enega od vodilnih urbanističnih in projektantskih birojev v svetu, Gehl Architects iz Københavna na Danskem. Gehl Architects je podjetje, ki deluje v več kot 250 mestih po vsem svetu in ima v svojem portfelju impresivne projekte, kot sta preoblikovanje newyorškega trga Times Square v pešcem prijazno območje in prenova mesta Christchurch po uničujočem potresu leta 2011. Arhitekturno podobo so zaupali uveljavljenemu in priznanemu avstrijskemu projektantskemu biroju AllesWirdGut, ki se ponaša z uspešnimi in odmevnimi projekti po vsej Evropi. 

nova stanovanja Ljubljana zemljišča | Avtor: Corwin Corwin


Drugi projekt bo zrasel na Masarykovi ulici, v neposredni bližini glavne ljubljanske avtobusne in železniške postaje. Skupaj s Corwinovim projektom Vilharia, največjim zelenim pisarniškim kompleksom v državi, zajema projekt Masarykova znaten del obsežne prenove območja okrog glavne postaje, vključno z razširitvijo Masarykove ulice na štiri pasove.

Obstoječi prostorski načrt z dovoljenji za to zemljišče, kupljeno od DUTB, omogoča uporabo v stanovanjske in poslovne namene. Projekt naj bi se zgledoval po projektu Vilharia, ki ga je zasnovalo dansko arhitekturno podjetje Schmidt Hammer Lassen. Za projekt Masarykova pričakujejo, da bodo lahko povezali in združili prednosti lokalnih gradbenih strokovnjakov in vrhunskega arhitekturnega biroja v svetovnem merilu. 

nova stanovanja Ljubljana zemljišča | Avtor: Corwin Corwin

Gradnja naj bi se začela okoli leta 2024. Gradnja projekta VIlharia pa je predvidena za zadnje četrtletje leta 2022. "Prepričani smo, da so ta širitev in visoke prodajne številke naših aktivnih projektov jasen znak zaupanja ter priznanje za inovativnost, kakovost in zanesljivost, ki jih nosi naše ime. S svojim strokovnim znanjem in mednarodno ekipo strokovnjakov želimo imeti ključno vlogo pri oblikovanju prihodnosti Ljubljane kot sodobnega, trajnostnega in privlačnega mesta," še poudarja Mitterpach.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Donna_Curtis 11:06 10.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • marko345 10:15 10.februar 2022.

    In kje bodo ti novi stanovalci dobili osebnega zdravnika. Bi moral biti pogoj ua gradnjo, da se zgtadijo nobe zdravstveme kapacizeze, novi osebni zdtavniki ipd.

  • SamoResnica 09:55 10.februar 2022.

    Zdaj pa res brez veze, da imamo Gospodarsko razstavišče v centru, ker parkiranje sploh ne bo skoraj nikjer več mogoče, če bodo pozidali skoraj edino parkirišče za GR.