Slovenija
15 ogledov

Znižan DDV v gostinstvu

"Slovenija je dosegla vse, za kar smo si prizadevali," je pojasnil minister za f Žurnal24 main
Slovenija bo lahko uveljavljala znižano, torej 8,5-odstotno stopnjo DDV pri storitvah v gostinstvu. Do leta 2011 ji tega davka ne bo treba dvigniti.

Finančni ministri EU so v Bruslju po dolgotrajni razpravi dosegli dogovor o seznamu storitev, za katere lahko države članice uveljavljajo znižano stopnjo davka na dodano vrednost (DDV). Današnja odločitev po besedah ministra za finance Franca Križaniča Sloveniji omogoča, "da bo zadržala nižjo stopnjo DDV (8,5-odstotno) pri storitvah v gostinstvu ves čas in da ji leta 2011 tega davka ne bo treba dvigniti".

Na seznamu storitev, za katere lahko države članice uveljavljajo znižano stopnjo DDV kot stalno izjemo, so: servisi koles, krojaške dejavnosti, čiščenje oken in gospodinjstev, frizerske dejavnosti, pomoč na domu, storitve v restavracijah, storitve pri opremljanju in vzdrževanju stanovanj ter vse vrste knjig. Kolikšna je znižana stopnja DDV, je odvisno od države do države; v Sloveniji je 8,5-odstotna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.