Slovenija
17 ogledov

Znova le obljube o hlajenju

Klimatske naprave v mestnih avtobusih so nastavljene na 24 stopinj Celzija. (Fot Žurnal24 main
Neklimatizirani avtobusi bodo vozili le, če bo takšnih s klimo premalo.

“Vsi avtobusi, ki vozijo poleti, so opremljeni s klimatskimi napravami,” pravijo pri Ljubljanskem potniškem prometu (LPP). Kljub temu je bilo še prejšnji teden mogoče opaziti nekatere, ki klimatskih naprav niso imeli.

O klimi vsako leto
Načrti. Da bodo poleti vozili le avtobusi s klimo (razen v izrednih primerih), na LPP obljubljajo že dve leti, vendar pa so vsako leto med njimi tudi takšni brez.

Celo pot neklimatizirani
Da bodo poleti na cestah le klimatizirani avtobusi, je januarja ob nakupu novih vozil obljubil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Vendar pa temu ni tako; med drugim se je oglasila bralka, ki je povedala, da se je konec tedna na poti na zdravniški pregled ves čas vozila s starimi avtobusi brez klime. Kot pravi, se ji zdi kruto predvsem do starejših in otrok, da v največji vročini v obratovanje pošiljajo vozila brez primernega zračenja.

Na LPP so sicer povedali, da bodo avtobuse brez klime uporabili le, če bo klimatiziranih premalo, na primer zaradi rednega vzdrževanja ali okvar. Trenutno je po njihovih besedah v voznem parku še 49 avtobusov, ki nimajo klimatske naprave, devet pa jih je starejših od 20 let.

Štirinajst dni pred koncem poletnega obdobja bodo začeli avtobuse pripravljati za jesensko obdobje, zato bodo takrat priključili tudi vozila brez klimatskih naprav.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.