Slovenija
10 ogledov

ZOFVI je grožnja javnemu šolstvu

OBESSU meni, da predstavljajo predlagane zakonske spremembe resno grožnjo javnem Žurnal24 main
Mednarodna zveza evropskih dijaških skupnosti je podprla Dijaško organizacijo Slovenije pri nasprotovanju spremembam zakona ZOFVI.

Mednarodna zveza evropskih dijaških skupnosti (Organising Bureau of European School Student Unions - OBESSU) je podprla Dijaško organizacijo Slovenije (DOS) pri nasprotovanju predlaganim spremembam zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI). V mednarodni zvezi menijo, da predlagane zakonske spremembe predstavljajo resno grožnjo javnemu šolstvu v Sloveniji, so sporočili iz DOS.

OBESSU nasprotuje sestavi svetov šol in dijaških domov, iz katerih so dijaki še vedno izključeni, čeprav so bili polnopravni člani še pred enim letom, so v DOS zapisali v sporočilu za javnost.

Po mnenju OBESSU je prioritetno financiranje javnih šol nujno potrebno za ohranitev visokokakovostnega izobraževanja za vse dijake v Evropi. Zaradi tega nasprotujejo predlogu ministrstva za šolstvo in šport, s katerim bi vpeljali 100-odstotno financiranje zasebnih šol, hkrati pa zmanjševali standard javnega šolstva, navaja DOS.

Mednarodna zveza evropskih dijakov OBESSU s sedežem v Bruslju združuje več kot dvajset nacionalnih dijaških organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.