Slovenija
0 ogledov

Žogica pri državi

Občina bi na Kidričevi cesti postavila tako krožišče. (Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Kidričeva. Odgovor na prošnjo za začasno krožišče v enem tednu.

Mestna občina Kranj (MOK) še vedno čaka na soglasje Direkcije RS za ceste (DRSC) glede postavitve začasnega krožišča na Kidričevi cesti. Mestna uprava ocenjuje, da bi z njim omilila kaotično stanje in nevarne razmere ob prometnih konicah, na katere že več kot pol leta opozarja tudi civilna iniciativa na Facebooku.

Čakajo direkcijo
“Žogica je na strani države,” opozarja Brane Šimenc, višji svetovalec na občinskem oddelku za razvoj in investicije. DRSC so prošnjo za soglasje za postavitev montažnega krožišča poslali že pred mesecem, pravi.

Na direkciji so to potrdili, niso pa sprejeli še nobene odločitve. Zakaj, niso pojasnili, so pa napovedali, da bo občina dobila odgovor v roku enega tedna.

Investirala bi občina
Krožišče bi sicer v celoti financirala MOK. Pripravila je tudi projekt, ki kaže, da bi morali obstoječe križišče nekoliko razširiti.

V primeru zelene luči bo občina montirala montažno krožišče po vzoru tistega na Cesti Jaka Platiše, ki je stal okrog 15 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.