Slovenija
30 ogledov

Zoper komisijo na upravno sodišče

volilna_skrinjica_300308_tbernik Žurnal24 main
Upravno sodišče, ki odloča v sporih glede zakonitosti kandidiranja za župane in v občinske svete, bo vsem kandidatom oziroma kandidatnim listam omogočilo vlaganje pritožb zoper odločbe volilnih komisij.

Gre za odločbe, s katerimi je bila zavrnjena njihova njihova kandidatura. Pritožbe zoper odločbo občinske volilne komisije glede zavrnitve kandidature ali ugovorov zaradi nepravilnosti v postopkih kandidiranja se označujejo in rešujejo kot nujne zadeve, saj mora sodišče o njih odločiti v 48 urah.

Pritožbe oziroma tožbe bo po njihovih navedbah mogoče vložiti na sedežu sodišča v Ljubljani ali na njegovih zunanjih oddelkih v Mariboru, Celju in Novi Gorici. Sprejemali jih bodo med 7. in 19. uro od 15. do 21. septembra in od 25. do 27. septembra.

Organizirali bodo dežurno službo
V času sprejemanja pritožb oziroma tožb, torej tudi ob sobotah in nedeljah, bodo na sedežu sodišča in njegovih zunanjih oddelkih organizirali dežurno službo. Vlagatelji bodo prejeli potrdilo o sprejemu pritožbe oziroma tožbe, v primeru morebitne pomanjkljivosti pritožbe ali tožbe pa bo sodišče stik z vlagateljem vzpostavilo po telefonu ali faksu.

Danes se je sicer uradno začela volilna kampanja pred lokalnimi volitvami, ki bodo 10. oktobra. Tako županske kandidature kot tudi kandidatne liste za občinske svete je pri občinskih volilnih komisijah mogoče vložiti še do 15. septembra do 19. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.