Slovenija
351 ogledov

Kazenska ovadba za pilota balona

nesreča balon Sobotainfo.com
O podrobnostih dogodka še ni veliko pojasnjenega.

Včeraj nekaj čez 18. uro je toplozračni balon v Beltincih zaneslo v električne kable. V balonu so bile tri osebe, ki se v nesreči niso poškodovale.

Pilota toplozračnega balona bodo zaradi torkove nesreče toplozračnega balona v Beltincih policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa. Ranjenih v nesreči ni bilo, po nestrokovni oceni pa je nastalo za približno 11.000 evrov škode, so dodatno pojasnili na Policijski upravi murska Sobota.

Kot je za STA povedal vodja operativno-komunikacijskega centra soboške policijske uprave Dejan Bagari, je okrožni državni tožilec policistom podal usmeritve, da po zbranih obvestilih podajo omenjeno kazensko ovadbo. O podrobnostih dogodka še ne morejo govoriti, saj ga preiskuje več pristojnih služb.

nesreča balon Slovenija Nesreča toplozračnega balona v Beltincih

Policisti so obvestilo, da se je v Beltincih zgodila nesreča s toplozračnim balonom, ki naj bi ga med letenjem zaneslo v električne kable, dobili ob 18.20. V balonu so bili trije ljudje, po navedbah domačinov pa naj bi se balon, menda zaradi vetra, naenkrat na hitro spustil in zadel ob električno napeljavo, pri čemer se je poškodoval.

Eden od potnikov naj bi po navodilih pilota skočil iz košare balona, da se je lahko ta znova dvignil, oddaljil od daljnovoda in potem pristal. Ob nesreči je pretrgal električni vod, zato je bil del Beltincev in Gančanov začasno brez elektrike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.