Slovenija
7750 ogledov

Zoper poslanca SDS Žana Mahniča vložena ovadba

Žan Mahnič, Jnez Janša Saša Despot zaprta seja komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb
"Izjava 'mafija je zaščitila mafijo' je žaljiva obdolžitev in s tem se ne gre igrati," pravi državni tožilec Fišer.

Vrhovni državni tožilec Zvonko Fišer je zaradi razžalitve ustavnega sodišča vložil ovadbo zoper poslanca SDS Žana Mahniča. 

Mahnič o ustavnem sodišču:"Mafija je zaščitila Mafijo"

Zvonko Fišer | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Ustavno sodišče je zadržalo delo preiskovalne komisije v primeru  Franc Kangler in drugi v delu, ki se nanaša na tožilce. Ko gre za prvorazredne, odločijo takoj oz. dan pred zaslišanjem tožilcev, saj bi morala biti danes zaslišana Pušnik in Šketa. Mafija je torej zaščitila mafijo," je pred dvema dnevoma na Twitterju zapisal poslanec SDS.

Pahor zamudil priložnost, da bi ukrepal

Borut Pahor, predsednik republike | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Izjava 'mafija je zaščitila mafijo' je žaljiva obdolžitev in s tem se ne gre igrati," je za STA dejal Fišer. Na nesprejemljivo izjavo Mahniča je včeraj opozoril nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic, ki je ustavno sodišče in predsednika republike Boruta Pahorja pozval, da Mahniča kazensko preganjata. 
"V že doslej nebrzdanih politikantskih napadih na sodstvo in tudi na ustavno sodišče, ki jih ta zmedena država in njena zmedena javnost kar mirno tolerirata, je bila zdaj prekoračena še zadnja meja," je v javnem pismu zapisal Krivic. Ne Pahor se pozivu nista odzvala.

Vrhovni državni tožilec Fišer pa je ob vložitvi ovadbe zapisal, da je kot tožilec in kot nekdanji ustavni sodnik globoko užaljen ob Mahničevih izjavah.

Mahnič, ki je predsednik preiskovalne komisija DZ v zadevi Kangler, pri žaljivkah vztraja, oziroma jih poglablja. "Da te ovadi eden glavnih obrazov mafije, ki sem jo omenjal, je dokaz, da sem to pravosodno tvorbo poimenoval s pravimi besedami. Veselim se dokazovanja, da nekateri v pravosodju delujejo kot #mafija. Vključno z Zvonkom Fišerjem," je zapisal ob novici glede vložitve ovadbe.

 

Katič: Zakaj se moram odzivati na populizme?

Andreja Katič | Avtor: Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za pravosodje Andreje Katič pred odborom DZ za pravosodje Saša Despot
Na Vrhovnem državnem tožilstvu so izrazili mnenje, da gre za nedopusten napad na institucije v pravosodju in pričakujejo ustrezen odziv pristojnih državnih institucij. Pravosodna ministrica Andreja Katič je poslančevo izjavo označila za nesprejemljivo, pa je ob tem izrazila obžalovanje, da se mora sploh odzivati na populizme.

Komentarjev 50
  • Avatar Leon
    Leon 16:44 16.november 2019.

    In če preberete kaj vse ima za bregom Fišer ,potem se vprašam kdo ima prav . KORUPTANIJA je dežela Slovencev ! Janša je javno oznanjal kršenje prava kot KRIVOSODJE ,vendar nihče ni reagiral ! Torej kakšna je resnica ?

  • Avatar Leon
    Leon 16:37 16.november 2019.

    Pahor zamudil priložnost, da bi ukrepal......v mislih je imel selfi z Mahničem ?

  • Avatar praufo
    praufo 14:27 16.november 2019.

    evo jest pravim, da je sodstvo in tožilstvo ena navadna skorumpirana banda, podkupljena s strani mafije ... pa naj me za to izjavo zaprejo kjer bom zaston bival na toplem in jedel, pa še kuhat mi ne bo treba, vse bo plačala država