Slovenija
10775 ogledov

Zoper Roberta Goloba uvedena preiskava

Robert Golob Saša Despot Robert Golob
Preiskavo je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) uvedla zaradi pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar.

"Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) je zoper predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba uvedla preiskavo zaradi zaznanih sumov kršitve integritete v povezavi s prijavo o domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na Ministrstvu za notranje zadeve," so danes sporočili s Komisije za preprečevanje korupcije.

Kako, da preiskavo uvajajo šele zdaj, prijavo so namreč prejeli že decembra 2022? Najprej je stekel predhodni preizkus, na "podlagi skrbnega in temeljitega pregleda pridobljene oziroma razpoložljive dokumentacije, pojasnil in relevantnih dejstev, pri čemer je potekalo tudi sodelovanje z drugimi organi, je komisija zaznala sum kršitve integritete, kot jo opredeljuje Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije", so zapisali v sporočilu za javnost.

Senat je 3. novembra odločil, da se uvede preiskava, obravnavana oseba pa je o tem prejela obvestilo, tako da zdaj o tem lahko obvestijo tudi javnost.

Dokler ni sklepa, da je kriv, je nedolžen

Pri tem Komisija poudarja, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali pa bodo ovrženi. Obravnavana oseba ima v postopku zagotovljene vse pravice v skladu s predpisi, v okviru teh pa bo imela tudi možnost pojasniti svoja ravnanja. Več informacij o zadevi bo Komisija zaradi interesov postopka lahko podala po zaključku.

Odziv golobovega kabineta: Vse sume bo ovrgel

Premier Golob je prejel obvestilo Komisije za preprečevanje korupcije o uvedbi postopka preiskave zaradi sumov kršitve integritete, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Napovedali so, da bo Golob v nadaljevanju predstavil vsa relevantna dejstva in s tem ovrgel vse sume.

KPK je namreč zoper premierja Roberta Goloba uvedla preiskavo zaradi zaznanih sumov kršitve integritete v povezavi s prijavo o domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na ministrstvu. KPK je o tem odločila 3. novembra, danes pa s tem, kdo je obravnavana oseba, seznanila javnost.

Pri tem na KPK poudarjajo, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali pa bodo ovrženi. Obravnavana oseba pa bo imela v postopku tudi možnost pojasniti svoja ravnanja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 43
  • lojs 20:47 20.november 2023.

    poslednji fuknjeni mohikanci še kar lezejo za tem holobarjem ... ja kaj boste potem, ko bodo vašega cepca peljali v arest ... kaj boste potem? javni shod za najbolj lažnivega kriminalca ... komaj čakam

  • Soljatar 16:21 20.november 2023.

    ni še popolnoma jasno, a je golobar za v zapor, al za v umobilnico...

  • Soljatar 16:19 20.november 2023.

    kva je komunjare, a plešete, al se tresete?