Slovenija
12 ogledov

ZSSS bo sledila cenam

Pogovori naj bi se nadaljevali v petek. Žurnal24 main
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije pripravlja akcijo, s katero bo spremljala cene prehrmbenih izdelkov pri trgovcih ter nato svojim članom in drugim svetovala, kje kupovati.

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič je dejal, da bodo spremljali okoli 20 življenjsko pomembnih artiklov in z akcijo skušali "vendarle zaustaviti apetite po dobičkih“, ki jim s strani trgovcev ni videti konca. V obvestilih bodo poudarjali tudi, katera trgovska veriga prodaja izdelke primerljive kakovosti po nižjih cenah. "Trgovci so dovolj močni, da lahko v tej verigi odigrajo svojo vlogo nasproti proizvajalcem in predelovalcem hrane," je dejal Semolič. Rezultate bodo objavljali v svojem časopisu in v drugih medijih, saj ni realno pričakovati, da bi vsi ljudje hodili od trgovca do trgovca in primerjali cene.

ZSSS obsoja podražitve in zanje ne vidi tehtnega razloga. Podražitve pomenijo močan udarec za žepe posameznikov, zato so ponovno poudarili nujnost zvišanja plač. Sredin sestanek z vodstvi delovnih organizacij bo dal odgovor na vprašanje, ali stavka bo.Sindikati si prizadevajo, da bi dvig pri izplačilih zaznali vsi, in ne, da bi se zvišale samo izhhodiščne in najnižje osnovne plače. Po Semoličevem mnenju je potrebno vse akterje posaditi za isto mizo, saj "samo opisovanje razmer in tekmovanje, kdo bo bolj dramatično predstavil in prevalil odgovornost na nekoga drugega, ni prava pot.“ Vlado so ponovno pozvali, naj čim prej poskrbi za spremembo načina usklajevanja socialnih transferjev in za povišanje minimalne plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.