Slovenija
37 ogledov

Župan: Avtobusi prihranijo do 12 minut

slovenija 01.10.13, promet, kolone, nova prometna ureditev, vozni pas rezerviran Anže Petkovšek Za vožnjo po rumenem pasu vas lahko oglobijo z 160 evri.
Na Dunajski bodo uredili tablo, da parkiranje ne bo več prekršek. Zasebni redarji na Slovenski le za opozarjanje ljudi.

"Uvedba rumenega pasu je prinesla več pozitivnih stvari, kot sem pričakoval," je prve dneve od uvedbe rumenega pasu na delu Dunajske in Celovške ceste v Ljubljani komentiral župan Zoran Janković. Na LPP nam sicer niso znali konkretno pojasniti, koliko hitrejši so avtobusi na linijah z rumenim pasom, župan pa pravi, da so hitrejši tudi 12 minut; težav z vozniki pa je po njegovih besedah manj kot takrat, ko so zaprli središče s Tromostovjem.

Pri zapornicah na delu Slovenske ceste, kjer ni več dovoljen motorni promet, so trenutno varnostniki. Kot pojasnjuje Janković, so tam zato, ker voznike le opozarjajo, da mimo zapore ne smejo, kaznovati pa jih ne morejo. Mestnih redarjev namreč nimajo dovolj, da bi ves čas opravljali to delo, zasebni varnostniki pa po besedah župana niso nič nenavadnega – podobno, kot jih najamejo ob posameznih prireditvah.

Kmalu bodo postavili znak

Težava pa je nastala na Dunajski cesti v smeri središča, nasproti Gospodarskega razstavišča, kjer je nekaj parkirnih prostorov. Nanje namreč ni mogoče zaviti, ne da bi nepravilno prečkali rumeni pas in z njim polno črto. Župan je zato napovedal, da bodo v kratkem uredili prekinjeno črto, prav tako pa namestili ustrezen prometni znak, ki bo premik dovoljeval. Na vprašanje, ali rumeni pasovi pomenijo, da ne bo dolgo načrtovanega širjenja vpadnic, župan odgovarja, da na to ni pravega odgovora, a da gotovo še dolgo ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.