Slovenija
35 ogledov

Župan grozil svetniku?

“Očitki so čista laž, želel sem le, da se drži zakonodaje,” je izpostavil Franc Žurnal24 main
V petkovi izdaji dolenjskega Žurnala pišemo: Nesoglasja. Predsednik mandatne komisije župana Hudoklina prijavil policiji.

Šentjernej. Osem občinskih svetnikov zahteva sklic izredne seje, ker naj bi župan Franc Hudoklin ustrahoval predsednika komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Stanislava Bregarja. Ta je na policijo zoper župana, ki očitke sicer zavrača, že podal predlog za pregon.

Uradno v ponedeljek
Izredna seja.
Predlagatelji naj bi podpise za sklic zbirali do ponedeljka. V osnutku zahteve so predlagali štiri sklepe, med drugim županovo javno opravičilo in preklic groženj ter opredelitev o njegovem nadaljnjem načinu komuniciranja s svetniki.

Večkratne grožnje
Hudoklin naj bi Bregarju v telefonskih pogovorih grozil, da naj se zaveda svojih dejanj in premisli, kaj dela. “Povozil te bom, uničil bom tebe in vso tvojo žlahto!” naj bi mu med drugim zagrozil, so izpostavili svetniki in dodali, da se je Bregarju zaradi groženj močno poslabšalo zdravstveno stanje, kar potrjuje zdravniško potrdilo. Z izredno sejo med drugim želijo, naj občinski svet obsodi ravnanje župana, ker tako neprimerno predstavlja in zastopa občino.

Župan očitke zavrača
To je čista laž. Nekajkrat sva po telefonu govorila, kako pravilno izpeljati sejo mandatne komisije, nikoli pa mu nisem grozil. Rekel sem mu le, da bom enega od sorodnikov prosil, naj se z njim pogovori, da bo naše sodelovanje v občinskem svetu tako, kot je bilo v prejšnjih mandatih,” je poudaril Hudoklin. Če bo dobil zahtevo za sklic izredne seje, jo namerava sklicati. “Vztrajal bom, naj bodo odbori in komisije imenovani skladno z zakonodajo in poslovnikom,” je pojasnil in dodal, da je Bregar seje mandatne komisije skliceval kar po SMS-sporočilih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.