Slovenija
1 ogledov

'Župan laže in kleveta'

"Vsi so krivi, da projekti stojijo ali da ne dobimo evropskega denarja, samo on Žurnal24 main
Liste za pravičnost in razvoj od župana zahtevajo javno opravičilo in razmišljajo o tožbi.
"Resno razmišljamo o tožbi zoper župana Franca Kanglerja in podžupana Andreja Verliča," pravi Lidija Divjak Mirnik, mestna svetnica Liste za pravičnost in razvoj (LRP).

Tožbo bi lahko vložili zaradi Kanglerjevih besed na ponedeljkovi tiskovni konferenci, ko je pozval Stojana Auerja, predsednika LPR, naj začne pozitivno delati za to mesto in ne za svoj interes in interes svoje stranke.

Kangler se ne bo opravičil
"O tožbi razmišljamo, ker nas je župan obtožil, klevetal in zavajal ter lagal javnosti, in to je nedopustno. Zahtevamo, da se takoj javno opraviči članom LPR in njenemu predsedniku, ker je nedopustno, da župan obtožuje in kleveta o največji opozicijski stranki, ki opozarja na napake in nezakonitosti, ki jih on počne," poudarja Divjak Mirnikova.

Franc Kangler je povedal, da se ne bo opravičil, ker ni izrekel nič neresničnega. Spomnimo: zaradi podelitve koncesije za gradnjo nove vzpenjače na Pohorju je Auer vprašal finančno ministrstvo, ali je dodelitev subvencije v letni višini do 470 tisoč evrov Športnemu centru Pohorje za 40 let v skladu z zakonodajo.

Kangler zavrača spornost podeljene koncesije, kar utemeljuje s pozitivnim mnenjem direktorata za železnice in žičnice pri prometnem ministrstvu, za Auerja pa meni, da škodi mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.