Slovenija
58 ogledov

Župan Ocvirk bo mirno prvomajal

Srečko Ocvirk in Tomaž Lisec Nada Černič Cvetanovski
Občinski odbor SDS zanima, ali bo župan prevzel odgovornost in odstopil.

Če bo občina morala vrniti denar, naj župan odstopi, pravijo v SDS Sevnica. "Župan Srečko Ocvirk bo za komentarje na voljo po prvomajskih praznikih," so na vprašanje, kako komentira predlog SDS po odstopu, če bo morala občina vrniti dober milijon evrov denarja, odgovorili iz županovega kabineta. Zaradi nepravilnosti v postopku javnega naročanja pri gradnji odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij ministrstvo za izobraževanje od konzorcija sedmih občin, ki ga vodi Občina Mokronog - Trebelno, zahteva vračilo 1,65 milijona evrov evropskih sredstev. Od tega bi morala Občina Sevnica vrniti 1,16 milijona evrov, pol milijona pa preostalih šest občin. V obeh primerih – Sevnica je zaradi kasnejše priključitve h konzorciju postopek izbora izvajalca izvedla ločeno – je glavni očitek domnevno nespoštovanje navodil o javnih naročilih.

Odstop župana?

Občinski odbor SDS zanima, ali bo župan prevzel odgovornost in odstopil, če se bo izkazalo, da bo občina morala vrniti denar. Po njihovem mnenju bi moral župan takoj po prejemu zahtevka o vračilu denarja o tem seznaniti občinski svet in nadzorni odbor.

Z občine odgovarjajo, da je župan o tem seznanil svetnike na zadnji seji občinskega sveta, na kateri so bili navzoči vsi svetniki SDS razen Tomaža Lisca, a nihče ni imel pripomb. Po mnenju občinskega odbora SDS je bila zadeva na občinskem svetu prikazana enostransko, brez dokumentov države, ki terjajo vračilo sredstev.

Sestanek na ministrstvu  

Mojca Pekolj, direktorica občinske uprave Mokronog - Trebelno, je povedala, da so tako zahtevek ministrstva za vračilo kot opomin, ki so ga že prejeli, zavrnili, po 1. maju pa naj bi se sešli z ministrom Pikalom. Izkoristili naj bi vsa pravna sredstva, da jim denarja ne bi bilo treba vrniti.

Na vprašanje, kolikšen delež bremena bo namesto Sevnice prevzela Občina Mokronog - Trebelno, ki je vodila ta 31 milijonov evrov vreden projekt, (še) nismo dobili.

Komentarjev 1
  • jojo15 12:32 01.maj 2014.

    En zelo dobra igrica, za si krajšat čas ;)Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je že uspelo. Lahko tudi vam?Pojdite skakat na:http://s1.skijumpmania.com/r35693