Slovenija
19 ogledov

Župan s kritikami ne skopari

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Čez pol meseca bo Dars predvidoma odprl dolgo pričakovani odsek dolenjske avtoceste mimo Trebnjega. Tamkajšnji župan Alojzij Kastelic je opozoril na nekatere pomanjkljivosti pri gradnji odseka.

Pripombe ima zaradi avtocestne infrastrukture, odvodnjavanja na celotni trasi, dostopa in izvedbe dovoza do posameznih parcel ter protihrupnih ograj.

Trebnje bo z dolenjsko avtocesto povezano z dvema priključkoma.

Ob odprtju avtocestnega odseka najprej z vzhodnim, ki ga bodo nato zaradi gradnje krožišča konec septembra zaprli in promet preusmerili na novozgrajeni zahodni priključek, ob ugodnih gradbenih pogojih pa naj bi oba dali v promet konec leta oziroma ob slabših vremenskih pogojih spomladi, je nadaljeval.

Kot je opozoril župan, bi tudi del avtocestnega odseka pri Grmu potreboval protihrupno zaščito, izvajalci pa ponekod, kjer bi bilo potrebno, niso poskrbeli za odpravo poškodb, ki so na nekaterih obcestnih stanovanjskih hišah nastale ob gradnji avtoceste. Samo na družinski hiši Šuštarjevih naj bi nastalo za 5000 evrov razpok.

Tehnični pregled avtocestnih objektov, glede katerega je Kastelic zaradi navedenega in nekaterih nedokončanih del podal negativno izjavo, so opravili minuli četrtek, del pregleda, ki se bo nanašal na traso, pa bodo izvedli v četrtek.

Do 30. junija naj bi avtocesta dobila dovoljenje za poskusno obratovanje, uporabno dovoljenje pa nato v približno letu dni, je pojasnil.

Dars: Napake odpravljamo
Na Darsu so za Žurnal24.si povedali, da je del pripomb, ki se nanašajo na odpravo pomanjkljivosti v sklopu tehničnega pregleda, v fazi reševanja.

"Dars bo pazljivo preučil vsako tako morebitno zahtevo. Poudarjamo, da so bili ali še bodo izvedeni vsi predvideni ukrepi iz državnih lokacijskih načrtov za oba odseka ter predvideni ukrepi v projektno-tehnični dokumentaciji za pridobitev gradbenega dovoljenja," so za zurnal24.si pojasnili na Darsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.