Slovenija
80 ogledov

Županja Črnomlja: Iz sodbe ne izhaja, da je sodišče dovolilo referendum

Begunci Hrvaška Slovenija Pixsell
Ni res, da je upravno sodišče dovolilo referendum o postavitvi migrantskega centra v občini Črnomelj, se je danes na odločitev upravnega sodišča odzvala črnomaljska županja, ki je pojasnila, da je sodišče odoločalo le o postopku.

"Sodišče je ugotovilo postopkovne napake pri izdaji obvestila Civilni iniciativi proti migrantskemu centru v Beli krajini. Iz sodbe tako ne izhaja, da bi sodišče v konkretnem primeru dovolilo referendum," je v izjavi za javnost zatrdila črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, ki je sodbo upravnega sodišča prejela v ponedeljek. Zadevo na občini zdaj še preučujejo in ob tem zagotavljajo, da bodo ravnali v skladu z občinskimi in državnimi predpisi oz. zakoni.

Ali bo v Črnomlju referendum o postavitvi migrantskega centra zaenkrat ostaja še nejasno, saj naj bi upravno sodišče odločilo le o napačno izvedenih postopkih.

Odločitev upravnega sodišča je že v ponedeljek javnosti sporočila civilna iniciativa, ki se je zavzela za referendum, na katerem bi odločali o postavitvi začasnega migrantskega centra v Beli krajini. Predstavnica civilne iniciative in črnomaljska občinska svetnica (SDS) Maja Kocjan je poudarjala, da je pobuda za razpis referenduma ustavna pravica državljanov in da morajo o tem vprašanju odločati prebivalci in da se volja ljudi ne sme ignorirati.

Njihovo pobudo je županja namreč zavrnila, ker je menila, da referendum ni pravne podlage. Zadeva naj ne bi bila v pristojnosti občine, zato občinski svet o njej ne more odločati.

Komentarjev 10
  • erikkk 13:59 19.januar 2017.

    mater se vse bol izsiljuje s temi migranti ... bo res treba masovno na ulice

  • erikkk 09:01 19.januar 2017.

    dejte to baburo odstranit kot župabijo močno me spominja na Mrklco .

  • Vesoljec 22:26 18.januar 2017.

    Vsaka palica ima dva konca.