Slovenija
25 ogledov

Županja ostala pred vrati

Bela krajina ima tri občine in ne samo dve, pravi Brunskoletova. (Foto: Jerca Bo Žurnal24 main
Predsednik Türk danes na obisku v Beli krajini. Pogovarjajo se tudi o predlogu zakona o podpori Beli krajini. Metliška županja Brunskoletova na sestanek ni bila povabljena.

Predsednik Danilo Türk je danes obiskal občini Črnomelj in Semič, kjer si je med drugim ogledal proizvodnjo v nekaterih podjetjih. Z gostiteljema, županoma Semiča in Črnomlja ter z gospodarstveniki se je pogovarjal za zaprtimi vrati. Metliške županje Renate Brunskole na srečanje niso povabili.

Gre najmanj za nekorektnost
Metliška županja in poslanka pojasnjuje, da je sama danes sicer na sestanku Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, vendar da na omenjeni sestanek s predsednikom Türkom niti ni bila povabljena.

"Seveda me to preseneča. Župan Črnomlja Andrej Fabjan mi je sicer omenil, da pride predsednik, vendar ni povedal, da gre za pogovor o razvojni podpori Beli krajini," je za Žurnal24 povedala Renata Brunskole.

To, da na sestanek nisem povabljena, je najmanj nekorektno, ugotavlja Brunskoletova. Moj glas pri nadaljnjem razvoju Bele krajine bo v Državnem zboru še kako pomemben, tako da me to nepovabilo zagotovo ne bo ustavilo.
 

Poudarja, da ima Bela krajina tri občine in ne samo dve ter dodaja, da je edina belokranjska poslanka in hkrati tudi podpredsednica odbora za lokalno samoupravo in regionalni odbor. Poleg tega je tudi županja tretje belokranjske občine, zato se ji zdi nerazumljivo, da je na sestanek glede pomoči ne povabijo.

Postopkovni spodrsljaj že pri pripravi osnutka
Ko je črnomaljski župan Andrej Fabjan v Državni zbor vložil predlog zakona o razvojni podpori Beli krajini, predloga ni koordiniral z metliško županjo niti ji ga ni dal v morebitno dopolnitev, kar sama ocenjuje kot najmanj postopkovni spodrsljaj.

O našem vprašanju, zakaj takšno "soliranje", se metliška županja ne želi opredeliti.

Župana Fabjana, ki je predlog zakona pripravil, potem ko so se nanj zgrnile tako afere glede prejemanja poslanskega dodatka za trimesečno sedenje v poslanskih klopeh kot tudi glede spornega avtomobilskega zavarovanja z 99-odstotnim popustom, navkljub vztrajnemu klicanju tako na mobilni telefon kot na občinskega, nismo uspeli priklicati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.