Slovenija
25 ogledov

Županske volitve: začetek volilne kampanje

Volitve 2011 Boštjan Tacol
Danes se uradno začenja volilna kampanja pred nadomestnimi županskimi volitvami v desetih občinah, katerih župani so bili izvoljeni za poslance.

Župana bodo 11. marca volili v Slovenj Gradcu, Polzeli, Železnikih, Destrniku, Bovcu, Mirni Peči, Metliki, Krškem, Radečah in Dupleku.

Največ zanimanja je za slovenjgraški županski stolček, kjer so v bitko že vstopili Jurij Šumečnik (SD), Bojan Mestek (SDS) in Boris Raj iz Zares ter neodvisni kandidati Andrej Čas, Vinko Vrčkovnik in Ksandi Javornik. Kandidaturo pa je napovedal še Peter Pungartnik, ki bo kandidiral s podporo DeSUS.

Kandidature za župana lahko vložijo še do 15. februarja. Za kandidiranje s podporo volivcev potrebujejo kandidati podpise najmanj dveh odstotkov od števila volivcev v občini, ki so glasovali v prvem krogu na zadnjih rednih volitvah za župana, vendar ne manj kot 15 in ne več kot 2500.

Nadomestne županske volitve bodo 25. marca tudi v prestolnici, kjer se bo volilna kampanja začela 24. februarja, županski kandidati pa lahko kandidature vlagajo do 29. februarja.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:54 22.februar 2012.

    Vsi črnuharski politiki pustite vsako upanje ZUNAJ . Najbolje je npr. v Mengešu al pa na Brezovci !!