Slovenija
1670 ogledov

Zoper župnika uveden postopek zaradi suma kaznivega dejanja

Cerkev Shutterstock
Cerkev je s položaja umaknila župnika, zoper njega so uvedli postopek zaradi suma kaznivega dejanja.

Župnija sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru je ostala brez župnika Andreja Zrima. Kot je na spletni strani škofije zapisal soboški škof Peter Štumpf, se je moral po navodilih zakonika cerkvenega prava in na podlagi mnenja ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab, ki deluje pri Slovenski škofovski konferenci, dosedanji gospod župnik Zrim zaradi suma kaznivega dejanja umakniti iz župnije.

Štumpf je še poudaril, da sum še ne pomeni, da je župnik resnično kriv in da bo to pokazal postopek po načelu, da je župnik nedolžen, dokler se mu ne dokaže nasprotno.

Tudi nune bodo dobile svojo misico. Svet Redovnica pomagala duhovnikom pri posiljevanju otrok

Kot piše portal sobotainfo.com, se je več staršev pritožilo, da je med veroukom župnik nadlegoval oziroma klofutal njihove otroke. Župnik je bil sicer že med župnikovanjem v Gornji Radgoni obsojen fizičnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, za kar je bil obsojen s pogojno zaporno kaznijo.

Na Policijski upravi Murska Sobota so pojasnili, da primera še ne preiskujejo.

Cerkev Ogorčenje Svet V cerkvi snemali erotične scene

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 16:13 12.april 2018.

    Dopoldne so nas garbali v šoli, popoldne pa še pri verouku. Če bi kdo to povedal doma, bi jih fasal še doma. Lahko pa rečem, so bile klofute in udarci s palico, tako v šoli kot pri verouku, večinoma upravičeni ...prikaži več in zdelo se nam je povsem normalno, da smo jih dobili po povzročeni lumpariji.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:24 12.april 2018.

    Pa tele otročičkojebce je treba zapret na en samoten otok pa naj se žgejo med sabo kolkor jim je volja in fizična kondicija to dovoljuje?

  • alen04 09:21 12.april 2018.

    Prascu tace polamat pa bo videl kaj je klofutanje, gnoj debilen!!!