Slovenija
23 ogledov

Zver prepričan v predčasne volitve

Milan Zver Saša Despot
Evropski poslanec Milan Zver delo vlade v prvih stotih dneh ocenjujejo kot negativno. Za prihodnje leto napoveduje veliko verjetnost za predčasne volitve. V njihovem dosedanjem delu je našel eno pozitivno stvar.

Milan Zver je na tiskovni konferenci ocenil, da vlada v prvih stotih dneh ni pokazala veliko. Kot je dejal, se strinja z javnim mnenjem, ki je delo vlade ocenilo z oceno negativno. "Namesto, da bi vlada dvigovala konkurenčnost države, je dvigovala davke,“ je dejal Zver. "Skoraj sem prepričan, da vladajoča koalicija ne bo zdržala pritiska javnosti in da bomo imeli predčasne volitve," je dejal.

Obregnil se je tudi ob menjave v vrhu vojske, policije in obveščevalne službe. "V pravosodju ne gre za reformo, niti za mini reformo. Slovenija potrebuje široko javno razpravo o pravosodju,“ je dejal.

Kljub Cerajevim velikim besedah o vladavini prava, je po Zverovem mnenju vlada naredila veliko prekrškov na tem področju. Ocenjuje, da vladi manjka sposobnosti odločanja na vseh nivojih. "Ljudje pričakujejo, da bodo na teh mestih ljudje, ki to znajo.“ Slaba so tudi njena pogajalska izhodišča. "Pokazalo se je, da se vlada slabo pogaja in da nima jasnih izhodišč. Pri pogajanjih s sindikatih sem pogrešal njihov pogum.“

Kot neuspešni je ocenil tudi področji uravnoteženja javnih financ in črpanja evropskih sredstev. Kritiziral pa je tudi vladne ukrepe povezane z mladimi. "Vlada veliko govori o mladih, vendar gredo njeni ukrepi proti mladim.“ Prepričan je, da bodo mladi še naprej odhajali v tujino.  

Kljub vsemu prej povedanemu, pa je Zveru le uspelo najti eno pozitivno stvar. "Pozitivno je, da so se v sto dneh ekipirali in da imajo ministra za gospodarstvo,“ je dejal.

Komentarjev 8
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:18 22.december 2014.

    kdaj so pa sdsovci še kej lepga povedal o kom ki ni pristaš njihove ideologije? pač vsak ima svobodo do svojga mnenja sam..če pa misl da je odkril toplo vodo se pa mot. sploh nima veze če je to kar ...prikaži večr prav res al ne...bistveno je to da se dela pamtnga.

  • dragec 17:37 22.december 2014.

    Kaj je delal v Bruslju, iskal toplo vodo in ga metal na roko. Njegova druga žena ga jemal vibirala in pomagala pleškotu pri pisanju te neumne knjige na Dobu

  • Papaja Popi 14:13 22.december 2014.

    Ta vlada resda ni dobra ampak tudi Kalimerotova ni bila boljša ampak slabša.Nobena vlada nas ne more rešit pa če se takoj nehajo prepirat med sabo.Dokler ne bodo lopovi tajkunski za zapahi in dokler ne bodo vsega povrnili, ...prikaži več kar so pokradli, do takrat tudi mi ne bomo izplavali iz krize.Ker se to seveda ne bo naredilo, nam ni rešitve.Če pride Kalimero tokrat na oblast se spomnite Hitlerjevega prihoda na oblast in kaj je to prineslo.