Slovenija
32 ogledov

Zveza šoferjev in avtomehanikov proslavila 90 let

Proslava ob 90-letnici Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije
1/18
Saša Despot
V Zvezi združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije (ZZŠAM) so ob 90-letnici delovanja danes v Ljubljani pripravili proslavo. Zvezi se je zahvalil tudi predsednik države Danilo Türk.

Predsednik zveze Janko Veber je na proslavi podelil priznanja posameznim članom in združenjem. Za dosedanje delo in prispevek k izboljšanju prometne varnosti se je zvezi na proslavi zahvalil tudi predsednik republike Danilo Türk.

Današnja jubilejna slovesnost se je začela s povorko, na njej pa so podelili tudi plakete za življenjsko delo najzaslužnejšim članom, priznanja članom in združenjem za sodelovanje pri razvoju organizacije ter plakete podjetjem in institucijam, ki sodelujejo z zvezo.

Türk poudaril boljše rezultate prometne varnosti

Türk je kot slavnostni pokrovitelj prireditve v svojem nagovoru zbranim spomnil na številne pobude in aktivnosti zveze v času njenega delovanja. Ob tem je kot nadvse pomembno označil njeno pobudo za ustanovitev sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu.

Kot poudarja Türk, "varnost v prometu ni muha enodnevnica, vsi se vedno bolj zavedamo, da gre za zelo kompleksno in dolgoročno prizadevanje za vzpostavitev prave prometne kulture". Ob tem je poudaril tudi izboljšanje rezultatov prometne varnosti v zadnjih letih.

Med cilji za prihodnost pa so, kot pravi Türk, "še večja varnost, nič mrtvih, nič ranjenih, okolju prijazna vozila, skrb za varna vozila in uveljavljanje javnega cestnega prometa, ki bo zadovoljil vse naše potrebe po varnem in hitrem premagovanju razdalj".

V zvezi združenj 7.500 članov in prostovoljcev

Med posebnimi gosti na slovesnosti sta bila tudi predsednika evropske in svetovne organizacije poklicnih voznikov Horst Hendrisch in Ludwig Büchel. Slovesnost se nadaljuje z zabavnim programom.

Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov je organizacija voznikov, avtomehanikov in prevoznikov, sestavlja jo 51 združenj, v katerih deluje preko 7.500 članov in prostovoljcev. Pomemben del svojega poslanstva namenjajo skrbi za večjo prometno varnost vseh udeležencev v prometu in dvigu prometne kulture, aktivno delujejo pri vzgoji in preventivi v cestnem prometu, prizadevajo pa si tudi za izboljšanje položaja poklicnih voznikov in avtomehanikov.

Komentarjev 4
  • vidralas 21:32 15.julij 2012.

    Türk paradira po Sloveniji ter lobira za volilne glasove,kot da se mu je že povsem skisalo.Pred plačo se večkrat sprašujem,kako natankati avto,da bom prišel do službe.Drugorazrednež se pa prevaža iz enega konca države do drugega in mu je malo mar ...prikaži več za malega človeka,o katerem sicer nenehno goflja.V Štajerskem narečju,bi takega tipa imenovali ,,FUKFEHTAR".

  • dragec 07:20 15.julij 2012.

    ti si sluzasti. Tebi manjka Zver???

  • izvedenec 21:57 14.julij 2012.

    sluzasti predsednik seveda ne manjka nikjer, kjer je pozornost, vprašanje pa je ali je vreden, da mediji trobantijo o njem, saj kot špredsednik porabi ves čas za spletke in privilegije rdeče mafije (npr. svoje hčere)