Šport
27 ogledov

105-letnica razkrila skrivnost dolgega življenja

Elizabeth Sullivan Texas Rangers PrSc
Na tekmi ameriške lige MLB je 105-letna Elizabeth Sullivan izvedla začetni met.

Gospa Elizabeth Sullivan je velika navijačica ekipe Texas Rangers, ki igra v Major League Baseball. Nekdanji prvaki so 105-letnici, ki jih že desetletja zvesto spremlja, dali možnost, da izvede simboličen prvi met na obračunu proti ekipi Seattle Mariners.

Sullivanova se je odrezala kar dobro, čeprav se po svetu giblje na invalidskem vozičku. A sama z metom ni bila posebej zadovoljna. "Počutila sem se čudovito! Opravičujem se, ker žoge nisem vrgla dovolj visoko in se je zato dotaknila tal. Predvčerajšnjim sem trenirala in metala bolje," je 105-letnica dejala za ESPN.

Še lani vozila

Sullivanova je v pogovoru z ameriško mrežo razkrila še, da je do lanskega leta vozila avtomobil. "Izpita nimam več, ker ga nisem mogla podaljšati. Morala bi se voziti okrog po mestu, česar me je bilo strah," je priznala gospa, ki so ji številni navijači Rangers (katerega delni lastnik je tudi nekdanji ameriški predsednik George W. Bush) čestitali za met.

105-letnica je razkrila svojo skrivnost za dolgo življenje. "Na dan popijem tri Dr. Pepperje. Vsi pravijo, da je to zame preveč sladkorja, toda to me ohranja živo," je povedala simpatična Teksačanka.