Šport
15 ogledov

28. točka Kopitarja

los angeles kings williams kopitar muzzin NHL Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo premagalo Phoenix Coyotes s 3:2. Slovenec Anže Kopitar je podal za vodstvo z 1:0, ko je bil uspešen Dustin Penner. Za kralje sta zadela še Drew Doughty in Jarett Stoll, medtem ko Kopitarjevi štirje streli niso končali v golu vratarja Mika Smitha.

V dveh dneh so tako kralji še drugič premagali kojote. Tokrat so imeli nekoliko težje delo kot v ponedeljek, ko so slavili s 4:0. V vratih je bil na drugem medsebojnem obračunu Jonathan Bernier, za uspeh kraljev se je moral precej potruditi, saj je ustavil kar 40 strelov in s tem postavil rekord kariere v številu obramb. Zadovoljen pa je bil tudi branilec Drew Doughty, kajti dosegel je prvi gol v rednem delu sezone po 33 tekmah.

Nekaj časa je kazalo, da bodo kojoti še četrtič zapored ostali brez doseženega gola na tekmi - že njihove tri zaporedne tekme brez zadetka so pomenile nov negativni rekord v klubski zgodovini. A je Shane Doan z dvema zadetkoma v zadnji tretjini poskrbel za razburljivo končnico, vseeno pa je gostom zmanjkalo časa za morebitno izenačenje. "Vedeli smo, da bo težko. Na treh tekmah že niso zadeli in v takšnem primeru udariš z vsemi topovi na gol tekmeca," je po tekmi dejal eden od junakov v dresu kraljev Bernier.

Liga NHL, Izidi:
Los Angeles Kings : Phoenix Coyotes 3:2
(Anže Kopitar podaja in 4 streli na gol za Los Angeles)

New Jersey Devils : New York Rangers 2:3

Carolina Hurricanes : Florida Panthers 1:4

Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 2:3 (podaljšek)

Winnipeg Jets : Boston Bruins 3:1

New York Islanders : Ottawa Senators 3:5

Columbus Blue Jackets : Nashville Predators 4:3

Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 2:1

Vancouver Canucks : St. Louis Blues 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.