Šport
23 ogledov

Kopitar zadel in podal za zmago Kraljev

los angeles kings Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so se vrnili v zmagovalne tirnice. Potem ko so v nedeljo proti Vancouvru prekinili niz petih zmag, so danes pred domačimi gledalci premagali St. Louis Blues s 6:4. Anže Kopitar je dosegel zadnji gol za prvake in bil podajalec pri četrtem.

Kopitar je letos v 20 odigranih tekmah zbral 20 točk. Sedemkrat je zatresel nasprotnikovo mrežo, 13-krat pa je bil podajalec. Njegova ekipa se je po slabem startu v skrajšano sezono vrnila v zmagovalne tirnice in ostaja v igri za končnico. V izjemno izenačenih bojih na Zahodu bo odslej odločala vsaka tekma oziroma zmaga.

Tekma je bila za Los Angeles vse prej kot lahka. Gostje so v drugi tretjini povedli že s 4:1 in obdržali to prednost vse do 34. minute, ko je po podaji Kopitarja znižal Rus Slava Vojnov. Kralji so do preobrata prišli v zadnjem delu, ko so Mike Richards, Jake Muzzin in Jeff Carter v uvodnih šestih minutah zaostanek 2:4 spremenili v vodstvo s 5:4. Predčasno je zmagovalca v 54. minuti odločil Kopitar, ki je po neuspešnem poskusu Justina Williamsa iz težkega položaja ukanil nasprotno obrambo. Muzzin je na tekmi dosegel kar dva gola in podajo, Williams je vpisal tri podaje, tudi pri zadnjem golu Kopitarja.

"Danes smo odnesli celo kožo. Slabo smo začeli, slaba je bila druga tretjina, a če daš štiri gole v tretji, to seveda pomaga. Po drugi tretjini smo rekli, da gremo na vse, to smo storili in uspelo nam je," je po tekmi povedal Kopitar. O naletu Los Angelesa najbolje govori tudi podatek o strelih na nasprotni gol, kjer je bilo razmerje v zadnjem delu 15:4 v korist Kraljev.

Chicago še vedno nepremagan

Za nov klubski rekord je poskrbel Chicago. Z zmago nad Minnesoto s 5:3 so hokejisti Chicaga dosegli 10. zaporedno zmago, obenem je ekipa iz Illinoisa na zadnjih 29 tekmah vselej osvojila vsaj eno točko in še vedno ostaja nepremagana v rednem delu letošnje sezone. Gostitelji so prvi del dobili s 4:1, a dovolili, da so se gostje v zadnjem približali na 4:3. Patrick Kane je v 52. minuti nato postavil končni izid. Za Chicago je dva gola dosegel Brandon Bickell, Brandon Saad je dosegel gol in dve podaji.

Razburljiv hokejski večer je postregel kar z 11 tekmami. V gosteh je bila uspešna Tampa Bay, ki je s 5:2 zmagala v New Jerseyju, San Jose pa se je šele po streljanju kazenskih strelov veselil zmage v Vancouvru. Domači navijači so videli zmage Washingtona, Caroline, Columbusa, obeh ekip iz New Yorka, Floride in nekdanjega kluba Jana Muršaka - Detroita.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : St. Louis Blues 6:4
(Anže Kopitar en zadetek, ena podaja za Los Angeles)

Carolina Hurricanes : Buffalo Sabres 4:3
Washington Capitals : Boston Bruins 4:3*
Columbus Blue Jackets : Edmonton Oilers 4:3**
New York Islanders : Montreal Canadiens 6:3
New Jersey Devils : Tampa Bay Lightning 2:5
Florida Panthers : Winnipeg Jets 4:1
New York Rangers : Philadelphia Flyers 4:2
Detroit Red Wings : Colorado Avalanche 2:1
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 5:3
Vancouver Canucks : San Jose Sharks 2:3**

* - po podaljšku
**- po kazenskih strelih

Kopitar je letos v dvajsetih odigranih tekmah zbral 20 točk. Sedemkrat je zatresel nasprotnikovo mrežo, trinajstkrat pa je bil podajalec. Njegova ekipa se je po slabem startu v skrajšano sezono vrnila v zmagovalne tirnice in ostaja v igri za končnico. V izjemno izenačenih bojih na zahodu bo odslej odločala vsaka tekma oziroma zmaga.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.