Šport
16 ogledov

30.000 evrov, da bi izgubil niz

Marius Copil EPA
Romunski teniški igralec Marius Copil je dobil ponudbo naj odda vsaj en niz, po zavrnitvi predloga pa so mu grozili celo s smrtjo.

“Menim, da je treba tiste, ki jih ujamejo pri nameščanju rezultatov, doživljenjsko suspendirati. So strahopetci, ki ne spoštujejo šport. V Miamiju sem dobil ponudbo, da to nardeim tudi sam. Nekdo me je kontaktiral preko Facebooka in mi ponudil 30 tisoč evrov, če bi izgubil niz," je povedal 24-letni teniški igralec, trenutno 172. igralec na svetu.

"Vso zadevo sem takoj prijavil. Lahko se znajdeš v velikih težavah, če tega ne storiš, a se izve, da so s tem namenom s teboj stopili v stik. Moral sem izbrisati tudi svoj profil na Facebooku, saj sem dobival grozna sporočila, veliko žalitev, celo eno grožnjo s smrtjo," je dejal Marius Copil, ki večinoma nastopa na ATP Challengerjih, še nikoli pa se ni prebil med stoterico najboljših na računalniški lestvici. Najvišje je bil uvrščen avgusta 2013, ko je bil 124. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.