Šport
15 ogledov

30.000 navijačev v Berlinu pelo božične pesmi

Union Berlin božični večer An der Alten Försterei Youtube (PrtSc)
Skoraj 30.000 navijačev berlinskega Uniona se je na božični večer zbralo na stadionu svojega kluba in 90 minut prepevalo božične, pa tudi navijaške pesmi.

Navijači berlinskega Uniona so prepevali 90 minut, kolikor traja nogometna tekma, s petnajstminutno pavzo za "polčas". Navijaški koncert so spremljale sveče in kuhano vino. Ideja o božičnem večeru na navijaški način se je rodila pred enajstimi leti, takrat se je zbralo 89 privržencev Uniona. Skozi leta je "Božič na stadionu" prelevil v lepo tradicijo in pravi spektakel.

"Zakaj ne? Tudi to je dokaz, da imamo radi ta klub. Na stadion so prišle družine z otroki, vsak je imel kakšno obeležje kluba. To je lepa tradicija, po kateri smo postali znani po vsem svetu," je dejal eden od udeležencev Peter Müller.

Klubu pomagajo na sto in en način

Navijači Uniona so se v preteklosti že večkrat izkazali z domiselnimi akcijami. Pred desetimi leti so sprožili kampanjo "Kri za Union", v kateri so masovno dajali kri in s prispevki pomagali klubu, da se je rešil bankrota. Leta 2008 so z delovnimi akcijami pomagali renovirati stadion, da bi dobil licenco za Bundesligo 2. Pred dvema letoma pa so simpatizerji pokupili za tri milijone evrov delnic kluba z namenom, da bi se kapaciteta stadiona povečala na 21.717 mest, kolikor jih objekt z imenom An der Alten Försterei premore danes. Vodstvo Uniona je med letošnjim svetovnim prvenstvom stadion spremenilo v "dnevno sobo", kamor so lahko navijači prinesli sedeže in kavče, s katerih so lahko na velikem ekranu spremljali pot Nemčije do naslova svetovnega prvaka. 

Le Dinamo je popularnejši

Union Berlin domuje v mestni četrti Köpenick. V sedanji obliki je bil ustanovljen leta 1966, njegov predhodnik, FC Olympia Oberschönweide, pa je nastal že leta 1906. Union je po številu članov (7.420) drugo največje športno društvo na ozemlju nekdanje Vzhodne Nemčije, takoj za kultnim klubom Dinamo Dresden (11.157). Union trenutno igra v drugi nemški ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.