Šport
49 ogledov

41 žog v mreži Krima

Tamara Mavsar Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu glavnega dela lige prvakinj v Skopju izgubile proti Vardarju s 30:41 (12:21).

Če so se pri Krimu po porazu proti Thüringerju še spraševali, kam sodijo, so v Skopju dobili dokončen odgovor. Trenerka Marta Bon je vedno poudarjala, da zdajšnja ekipa Krima (še) ne more konkurirati tekmecem, kot je Vardar, in to se je tudi pokazalo na današnjem dvoboju.

Že po prvem polčasu je bilo jasno, da je kakovostna razlika močno na strani skopskega kolektiva. Vardar je na koncu dosegel kar 41 zadetkov in tako prevzel "rekord" Budućnosti, ki je doslej Krimu zabila največ zadetkov v evropskih tekmovanjih (40 v sezoni 2010/11).

Vardar, pri katerem je igrala nekdanja Krimova zunanja linija Barbara Varlec-Lazović, Andrea Lekić in Andrea Penezić, je že po petih minutah vodil s 5:1 in gostje prisilil k prvi minuti odmora. Tudi po njej se ni veliko spremenilo, vodstvo domačih je raslo: 7:1 v osmi minuti, 10:3 v 12., 12:4 v 14. in 14:5 v 18. minuti.

Krimu je nato uspelo nekoliko znižati zaostanek (16:11), Allison Pineau je v 26. minuti zadela celo za 16:12. Vendar so igralke makedonske ekipe hitro umirile nalet Ljubljančank, izpeljale nekaj zaporednih protinapadov in na glavni odmor odšle z izenačeno najvišjo razliko na tekmi.

Drugi polčas je bil bolj ali manj formalnost, mednarodna zasedba iz Skopja, pri kateri je blestela tudi vratarka Amandine Leynaud, je že v 42. minuti povedla z 31:19 in vsi dvomi o zmagovalcu so izginili. Najvišja prednost na tekmi je znašala 15 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.