Šport
24 ogledov

5 ljudi, s katerimi bi se Shaq stepel

Barkley je poskrbel za izpah rame soigralca, sam pa je nastradal na koncertu. © Žurnal24 main
V televizijski oddaji o svetu ultimate fighta je gostoval upokojeni velikan pod NBA koši Shaquille O'Neal, ki je razkril, s kom bi se stepel v ringu.

Shaquille O'Neal po košarkarski upokojitvi še vedno razmišlja o borbah. Košarkar, ki je kar 19 let vztrajal pod koši, je velik ljubitelj ultimate fighta, zdaj pa se je pojavil tudi v televizijski oddaji, v kateri je razkril, s kom bi se pomeril v ringu.

"Borci v ultimath fightu so najboljši atleti, kar sem jih videl. Ne samo fizično, tudi psihično," pravi Shaq, ki se je pobližje s tem športom spoznal leta 1996 v Honoluluju na Havajih, kamor ga je povabil Vitor Belfort. Slednji  je košarkarju obljubil, da si bo lahko v živo ogledal, kako bo nasprotnika na tla položil v 10 sekundah. Od te borbe dalje se je Shaq v ta šport zaljubil.

Že dve leti kasneje se je posvetil treningu borilnih športov. "Ironično je, da sem naslove v ligi NBA začel osvajati, ko sem se začel ukvarjati z borilnimi športi. Moj cilj ni bil, da bi postal borec, postal pa sem bolj discipliniran. Trening mi je pomagal pri ohranjanju fizične pripravljenosti in nikoli se ga nisem naveličal," še pravi velikan.

V televizijskem šovu so Shaqa izzvali in ga vprašali, s kom iz lige NBA bi se pomeril. V peterico želja je uvrstil košarkarje iz stare šole: Karla Malona, Charlesa Oakleyja, Charlesa Barkleyja, Xavierja McDaniela in Dannyja Ainga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.