Šport
22 ogledov

800. zmaga Federerja v karieri

federer Reuters
Roger Federer je na mastersu v Parizu prišel že do 800. zmage v karieri, potem ko je v polfinalu z 2:0 v nizih ugnal Juana Monaca. Novak Đoković je zaradi poškodbe predal dvoboj.

Švicarski teniški igralec Roger Federer je v petek na mastersu v Parizu dosegel že 800. zmago v karieri in se uvrstil v polfinale tega 2,75 milijona evrov vrednega turnirja. Poleg Švicarja so se v polfinale uvrstili še Francoz Jo-Wilfried Tsonga, Čeh Tomaš Berdych in Američan John Isner.

Federer, nekdanji prvi igralec sveta, v Parizu pa tretji nosilec, je v četrtfinalu s 6:3 in 7:5 premagal Argentinca Juana Monaca. Tsonga je bil po predaji zaradi poškodbe brez boja boljši od prvopostavljenega Srba Novaka Đokovića, Berdych pa je s 4:6, 7:6 (5) in 6:4 ugnal drugega nosilca Britanca Andyja Murrayja. V zadnjem dvoboju dneva je Isner v treh nizih s 6:3, 3:6, 6:3 premagal četrtopostavljenega Španca Davida Ferrerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.