Šport
48 ogledov

ACH bo prve točke iskal proti izjemnemu Slovencu, pravi legendi kluba

ACH Volley ACH Volley Ljubljana
Gostovanje na Poljskem nova priložnost za slovenske prvake, ki pa se zavedajo kvalitete svojih nasprotnikov.

Za aktualne državne in pokalne prvake, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana, se s četrtkovo tekmo proti ekipi Asseco Resovia nadaljuje elitna liga prvakov. Oranžni zmaji, ki nastopajo v skupini B, so na dosedanjih treh tekmah lige prvakov v izjemno močni skupini prikazali dober odpor, vendar še čakajo na osvojitev prvih točk.

Ekipi ACH Volley Ljubljana in Asseco Resovia, pri kateri blesti tudi slovenski reprezentant Klemen Čebulj, ki za poljskega velikana nastopa že četrto sezono, sta se v letošnji sezoni že pomerili v ljubljanski Hali Tivoli, kjer smo spremljali atraktivno odbojko pred več kot 4000-glavo množico. Z rezultatom 3:0 so slavili favorizirani Poljaki, ki bodo v vlogi favorita tudi na povratnem obračunu, kjer se znova pričakuje odlično vzdušje.

ACH Volley | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na pot proti Poljski startali v torek po opravljenem dopoldanskem treningu in zvečer prispeli v mesto Ostrava na Češkem. V sredo so pot nadaljevali proti mestu Rzeszow, kjer sta jih po prihodu čakalo kosilo in popoldanski počitek. V večernih urah in danes dopoldan sta bila na sporedu še dva treninga, drevi ob 18. uri pa se bodo poskušali zoperstaviti močni domači zasedbi, ki si po porazu proti Toursu ne sme privoščiti novega spodrsljaja.

Poljska ekipa bo tako zagotovo storila vse, da v domači dvorani, kjer ima vedno bučno podporo, končno pride do prve zmage v letošnji ligi prvakov. Na njej je velik pritisk, če želi napredovati iz skupine, to tekmo preprosto mora dobiti. Doslej je obe domači tekmi izgubila, tretji poraz pa bi bržkone pomenil konec upov za osvojitev drugega mesta.

ACH tega imperativa nima, še vedno pa upa, da bi si na zadnjih treh tekmah vendarle zagotovil nekaj točk, se izognil zadnjemu mestu in napredoval v pokal Cev. Vsekakor pa tekma ponuja priložnost za učenje, nabiranje izkušenj in nadaljevanje želenega napredka, ki ga mladi igralci že kažejo.

Nejc Najdič Svetla prihodnost Šport Slovenski dragulj, ki pri 17 letih navdušuje v ligi prvakov

"Zavedamo se, da nas na Poljskem čaka še ena težka preizkušnja in favoriziran nasprotnik, ki si pred domačo publiko ne sme privoščiti novega spodrsljaja. Že na prvi medsebojni tekmi v hali Tivoli smo bili v vseh treh nizih dokaj enakovreden nasprotnik, tako da upam, da bomo svojo kakovost pokazali tudi na četrtkovi tekmi," je pred gostovanjem na Poljskem dejal trener slovenske ekipe Radovan Gačič.

"Četrtkovo tekmo pričakujemo motivirani in željni dokazovanja. Vzdušje v ekipi je odlično, za nami je sicer malce naporna pot, vendar sedaj ni nič drugega pomembno kot to, da se maksimalno pripravimo za četrtkov obračun in pokažemo svojo najboljšo predstavo," pa je s Poljske sporočil prosti igralec ljubljanske ekipe in reprezentant Jani Kovačič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.