Šport
7 ogledov

ACH v Bolgariji pomahal v slovo Evropi

Sport 05.11.2013 odbojka, liga prvakov, 3. krog, ACH Volley - Tours VB, dvorana Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja v ligi prvakov ostajajo pri eni zmagi. V petem krogu so izgubili na gostovanju pri bolgarskih prvakih, igralcih Marek Uniona Dupnice, v Samokovu je bil izid 3:0 (22, 21, 23).

S porazom so Ljubljančani zapravili vse možnosti, da bi sezono nadaljevali v evropskih tekmovanjih, ne samo v ligi prvakov, ampak tudi v pokalu CevZadnja tekma v Ljubljani proti Piacenzi naslednji teden bo za njih le formalnost.

Dupnica do premierne zmage

Varovanci Luke Slabeta so tokrat igrali slabo, vse težave, od finančnih do zdravstvenih so prišle na površje, zagotovo pa ima nekaj vpliva na slabo predstavo tudi dolga vožnja z avtobusom v Bolgarijo.

V Samokovu, kjer igra Dupnica domače tekme, so jih dočakali motivirani tekmeci, ki so se od Evrope in svojih navijačev želeli posloviti s prvo zmago v tem tekmovanju. In to jim je po zaslugi odličnega bloka in slabe igre slovenskih prvakov v napadu tudi uspelo. Borbenost je bilo edino, s čimer je pri svojih igralcih Slabe lahko zadovoljen.

Rezultatsko gladko, v nizih pač ne

Čeprav rezultat kaže drugače, so Slovenci vendarle domačim ponudili dostojen odpor. V prvem nizu je bil izid poravnan do 12. točke, nato pa so do prednosti treh točk prišli gostje. Po tehničnem premoru pa so se začele napake, ki so jih Bolgari izkoristili in v napeti končnici tudi osvojili ta niz.

Drugi nzi je bil še najmanj izenačen, saj so odbojkarji ACH-ja vselej zaostajali, so pa zato nekoliko več upanja imeli v zadnjem nizu, ko so celo vodili s štirimi točkami prednosti (10:6). Nato so znova popustili, prepustili prednost domačim, a se v končnici vrnili in izenačili na 23. Dve blok točki pa sta nato vendarle porušili sve upe ACH-ja, ki se tako poslavlja od tekmovanja. Najboljši igralec tekme je bil s 14 točkami domačin Kadenkov. Pri ACH-ju pa se je najbolj izkazal Ćuk s trinajstimi točkami, Pokeršnik jih je imel 10, Flajs pa 8

Liga prvakov, 5. kolo:

Skupina A

Dupnica : ACH Volley 3:0 (22, 21, 23)

Ob 20.30:
Piacenza - Tours

Lestvica:
1. Tours 10 (-1)
2. Piacenza 10 (-1)
3. ACH Volley Ljubljana 4
4. Marek Union Dupnica 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.