Šport
16 ogledov

ACH Volley ostaja v igri za prvo mesto

ach volley asse lennik stožice Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kola evropske lige prvakov doma premagali vodilno ekipo skupine D Lube Banca Macerato s 3:1 (23, 13, -22, 23).

Ljubljančani si s tem še niso zagotovili napredovanja med 12 najboljših ekip. To bodo morali potrditi v zadnjem koluu, ko bodo gostovali pri Unterhachingu.

"Macerata je tekmec, pri katerem moraš biti, ne glede na to, v kakšni zasedbi so, previden. Tudi danes so imeli na igrišču fante, ki imajo olimpijske medalje. Res je, da so nastopili v spremenjeni postavi, a tudi nam ni bilo lahko, ker nismo imeli časa, da bi se pripravili na njihovo drugačno igro. Veliko fantov, ki so jih postavili na igrišče, ne poznamo. A danes nam je uspelo, skozi tekmo smo videli, kakšne so njihove slabosti. Odigrali smo odlično tekmo, ustavili smo njihov servis in napad. Vedeli smo, da ne smemo delati napak na servisu, nekaj smo jih vseeno. A se je vse obrnilo v naš prid,'' * je po tekmi povedal Luka Slabe, trener ACH Volleyja.

"Danes smo od začetka do konca igrali s srcem, tudi v tretjem nizu, ko nam je nekoliko zmanjkalo energije, nismo popustili. Zdržali smo do konca in nove tri točke v ligi prvakov pomenijo zelo veliko. Macerata je igrala v spremenjeni postavi, to je bila seveda njihova računica. Pri nas pa nikogar ne bi posebej izpostavljal, vsak na igrišču je prispeval k velikim trem točkam v Stožicah. Za slavje pa je še prezgodaj, čeprav se je že začel veseli december, moramo v Nemčiji še potrditi današnji rezultat," pa je dodal kapetan ekipe Andrej Flajs.

Alen Pajenk, igralec Macerate, je športni priznal poraz: "Ne glede na to, da smo igrali v nestandardni postavi, se nam ne bi smelo poznati v igri. Vendar se je, res pa je, da je težko uigrati ekipo v samo dveh dneh. A ACH nas je tokrat nadigral, proti njihovi igri nismo imeli možnosti in zasluži si vse čestitke za zmago."

Liga prvakov, 5. kolo:

ACH Volley : Macerata 3:1 (25:23, 25:13, 22:25, 25:23)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.