Šport
47 ogledov

ACH za uvod klonil proti Unterhachingu

ACH Volley Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so s porazom odprli Ligo prvakov. Ljubljančani so v Stožicah z 2:3 (18, -22, -23, 19, -15) izgubili proti nemškemu podprvaku Unterhachingu.

"Treba bo zaustaviti njihovega kapetana Christiana Dünnesa. On je njihov glavni mož," je pred tekmo navedel eno izmed poglavitnih nalog domače ekipe trener Luka Slabe. In imel je prav. Gostujoči kapetan je tekmo začel slabo, v prvem nizu dosegel le točko, v tem nizu pa so bili nemški podprvaki na ravni slovenske lige. Ljubljančani so jih z zanesljivo igro v vseh elementih povsem nadigrali, niz pa dobili z lahkoto.

A Dünnes je v nadaljevanju pokazal drugačen obraz. Razigral se je pri servisu, zanesljivo je zaključeval napade, tako da so se gledalci lahko prepričali, zakaj je Slabe opozarjal nanj. Dünnes pa je za seboj povlekel tudi soigralce, ki so predvsem ob koncu drugega niza pokazali drugačen obraz. Postalo je jasno, da Nemci niso ekipa, ki bi kar tako položila orožje. Zaostanek štirih točk je izničila, po napaki Moryja Sidibéja izenačila na 19:19, nekaj trenutkov pozneje pa prišla tudi v vodstvo. Slabe je njihovo serijo poskušal zaustaviti z menjavami, a mu ni uspelo. Predvsem zaradi odličnih servisov Aleksandra Šafranoviča, ki je ob koncu dosegel dva asa, kar je pomenilo izenačenje izida 1:1.

Jasno je bilo, da bo moral ACH popraviti sprejem, če želi Nemce premagati. Delno mu je to uspelo, tako da je bil tretji niz povsem izenačen. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, niz je odločila končnica. V njej so gosti prišli do vodstva z 22:20, domači so izenačili, vendar so bili servisi preslabi, da bi prišli v vodstvo. Jason Jablonsky je s servisom tekmecem podaril prvo zaključno žogo, ki so jo po četrtem napadu tudi izkoristili.

Toda tudi Slovenci se niso nameravali kar tako predati. Z odličnimi servisi Mateja Vidiča in serijo blokov so pred drugim tehničnim odmorom četrtega niza prišli do šestih točk prednosti. Nekaj kriznih minut so Nemci izkoristili, se približali na 14:17, toda preobrat jim ni uspel. Tako je zmagovalca odločil tie break, v katerem so bili Nemci ves čas v prednosti. Vodili so že z 9:6, toda Slovencem je uspelo izenačiti. Povesti pa ne, čeprav so imeli nekaj priložnosti, predvsem Jablonsky, ki je pri izidu 13:13 po napadu žogo poslal izven igrišča. Prve zaključne žoge Unterhaching ni izkoristil, zato pa je po neuspešnem napadu Sidibéja izkoristil tretjo.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani odigrali v četrtek, 1. novembra, ko bodo gostovali pri Lubeju  Macerati, prvemu favoritu skupine D, ki je v prvem krogu v gosteh premagala Euphony Lennik (17, 22, 22).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.