Šport
13 ogledov

"Agresivno in lahko premagamo Špance"

Z igro, kakršno so igrali proti Avstraliji, lahko premagajo tudi Špance. (Foto: Reuters
Jaka Lakovič bo ob 17. uri igral tudi proti soigralcem iz Barcelone. Motiv ni vprašljiv, proti Špancem bo treba od začetka zaigrati na vso moč. "Če smo stoodstotni, lahko premagamo vsakega."
Slovenija ali Španija? Kdo bo zmagal in za koliko točk? Tudi danes smo za vas pripravili stavnico. Kdor bo najbližje pravi razliki, dobi lepo Žurnalovo majico. Sodelujte na našem facebookovem profilu!

Jaka, kakšno tekmo pričakujete?
Tekma bo zelo težka, predvsem s psihološkega vidika. Radi bi popravili vtis iz četrtfinala, ko nismo bili pravi. Nočemo, da bi ena tekma pokvarila vtis celotnega prvenstva. Turke je treba pozabiti in iti na polno proti Špancem. Še vedno so svetovni in evropski prvaki in to je za nas velik motiv.

Kako ustaviti nevarne Špance?
Ekipo imajo super. Ampak kot smo videli na prejšnjih tekmah – če smo stoodstotni, če igramo res agresivno, lahko premagamo vsakega, če igramo tako kot proti Turčiji, pa lahko visoko izgubimo. Ključ te tekme je stoodstoten pristop, od začetka zelo agresivna igra v obrambi, potem bo lažje tudi v napadu.

Kakšno je vzdušje v ekipi? Ste preboleli poraz proti Turčiji?
Težko je. Balkanski narodi veliko težje prenašamo take poraze kot nekateri zahodni narodi. Ne da jim je vseeno, ampak nekako značajsko to lažje prenesejo. Seveda smo razočarani, mislim pa, da bomo šli korak naprej in odigrali to tekmo na polno. Na prvem mestu smo to dolžni sami sebi, takoj za tem pa vsej Sloveniji, vsem navijačem, ki so nas podpirali. Na koncu se lahko zmaga ali izgubi, ampak treba je dati čisto vse od sebe.

Boste vi osebno še kaj bolj motivirani, glede na to, da vas čaka obračun s klubskimi soigralci?
Motivacija bo morda malo večja, prav posebno pa ne. Z njimi smo odigrali že dve tekmi, srečujemo se na treningih. Vemo, kaj nas čaka. Samo ekipa Španije je sama po sebi dovolj velik motiv.

Ste jih po porazu s Srbijo srečali v hotelu?
Ne, nisem jih videl. Tudi mi nismo bili veliko okrog.

SP bi bilo lepše končati na petem kot na osmem mestu, kajne?
Seveda, še zdaleč ni isto biti peti ali osmi na svetu. Vemo, da so razigravanja za ta mesta od pet od osem najbolj nehvaležna. Zbranost velikokrat popusti. Vsi smo profesionalci, navajeni smo igrati za najvišja mesta. Ampak tako je, tak je sistem. To moramo sprejeti in dati vse od sebe.

Slovenija je imela pred leti težave v predtekmovanju, nato se je velikokrat ustavilo v tisti win or go home tekmi. Zdaj s tem ni več težav, bo kmalu nastopil čas, ko bomo redno med dobitniki kolajn?
Ja, dobili smo to samozavest. To sem poudarjal še pred svetovnim prvenstvom. Dobili smo jo s tisto zmago v četrtfinalu na evropskem prvenstvu lani, s tistim korakom naprej med štiri najboljše. Od zdaj naprej ti izločilni boji ne bi smeli pogojevati naše uvrstitve. Že naslednje leto na EP v Litvi nam je cilj uvrstitev v finale oziroma kolajna. To je realen cilj Slovenije na evropskem zemljevidu, boj za kolajno!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.