Šport
78 ogledov

Ajda Sitar – športnica na modni brvi

ajda sitar miss športa 2009 Dejan Mijović
Deseta najlepša športnica Slovenije bo kronana 21. aprila. O tem, kako dobro unovčiti naslov, smo se pogovarjali z zmagovalko izpred treh let Ajdo Sitar.

"V letih od izbora sem si nabrala kar nekaj manekenskih izkušenj. Tako na modnih revijah kot na fotografiranjih. Zelo sem ponosna na to, da sem pred dvema letoma postala ambasadorka ene od znanih športnih znamk, kar sem še vedno. V zadnjem času pa sodelujem tudi z večjim proizvajalcem prehrane," nam je povedala Ajda Sitar, najlepša športnica Slovenije v letu 2009, ki poudarja predvsem pripravljenost za delo, saj ni nič podarjeno: "Izbor ti odpre kar nekaj vrat, ampak če nisi pripravljen delati in vlagati energije, ti jih hkrati tudi ne odpre. Ponudilo se mi je ogromno priložnosti. Spoznala sem veliko ljudi, ki so mi zelo pomagali in mi bodo morda kasneje tudi. Pomembno se mi zdi, da bo izbrano dekle znalo naslov tudi izkoristiti."

Atletska pravnica

Nekdanja atletinja, njeni razdalji sta bili 800 in 1500 metrov, ukvarjala pa se je tudi gorskimi teki, se je v zadnjem letu posvetila študiju prava. Vseeno pa njena športna dejavnost ni pojenjala. "Tečem še vedno. Prihajajoči konec tedna bom tekla na Dunajskem maratonu," pravi Ajda, ki si morda v prihodnje želi tudi združiti vse tri svoje dejavnosti.

 

Katera bo najlepša?

Na letošnjem finalnem izboru v Festivalni dvorani se bo pomerilo 18 kandidatk, ki so se najbolj izkazale med 135 dekleti. V zadnjih dveh mesecih je imela osemnajsterica sedem vaj. Na finalni prireditvi pa se bo vsaka predstavila s posamično točko, izvedle pa bodo tudi skupinsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.