Šport
73 ogledov

Alijev pogreb: z imamom po Louisvillu

Bob Gunnell EPA
Slovitega boksarskega šampiona Muhammada Alija bodo javno pokopali v petek v rojstnem mestu Louisville, kjer bo tudi spominska slovesnost, je potrdil tiskovni predstavnik družine Bob Gunnell.

Manjši pogreb v krogu družine bo v četrtek, je še dodal Bob Gunnell. Na trikratnega svetovnega prvaka v težki kategoriji se bodo z govori spomnili nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, komik Billy Crystal in športni novinar Bryant Gumbel.

"Na večji pogrebni slovesnosti, ko bomo popeljali Muhammada Alija po ulicah Louisvilla, se bodo vsi lahko poslovili od njega," je povedal Gunnell in dodal, da bo pogreb potekal po muslimanski tradiciji in ob prisotnosti imama, tako je namreč zahteval Muhammad Ali.

V zadnjih urah ni trpel

Ali je umrl v soboto star 74 let, dolga leta pa se je boril z Parkinsonovo boleznijo. Dobrih 24 ur kasneje je Gunnell razkril še uradni vzrok smrti, to je septični šok.

V bolnišnico so ga sprejeli v ponedeljek. "Imeli smo veliko upanja, da se bodo stvari obrnile na bolje. Zadnje ure je preživel z družino. Ni trpel," je zatrdil Gunnell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.