Šport
19 ogledov

Alilović: "Igrati moramo hitreje"

Kazemi je dober atlet, nevaren v skoku v napadu in v prodiranju. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zadnji tekmec Slovenije v predtekmovanju je Iran, ki bo lovil drugo zmago na SP v Turčiji. "Morali bomo igrati hitreje. Slabše se vračajo v obrambo. V napadu bomo morali igrati široko."
Proti Iranu bo veliko točk, kajne? Kdo od Slovencev jih bo dal največ? Povejte nam na našem Facebookovem profilu in si priborite Žurnalovo majico. Vabimo vas, da postanete naš prijatelj.

Iranci so pred začetkom prvenstva doživeli hud udarec, saj so zaradi poškodb ostali brez dveh zelo pomembnih igralcev. V Istanbulu so doslej premagali Tunizijo, danes pa bodo poskušali presenetiti Slovenijo. Več o zadnjem tekmecu v skupini pa pomočnik selektorja Memija Bečirovića Miro Alilović: "Pri Iranu so glavni trije igralci, ki jih bo treba zaustaviti. To so kapetan Mehdi Kamrani, Arsalan Kazemi in Hamed Haddadi. Kamrani je organizator igre, ki ima vse niti v svojih rokah. Moramo ga zaustaviti tako, kot smo proti Braziliji Huertasa. On je ključni igralec. Kazemi je krilo, krilni center. Je dober atlet, nevaren v skoku v napadu in v prodiranju. Haddadi pa je glavna zvezda ekipe." Kazemi je sicer mlad košarkar, star dvajset let, igra pa v ameriški ligi NCAA. Haddadi je visok kar 218 cm, igra za Memphis v ligi NBA, uživa pa popolno svobodo v igri. Tako se odloča tudi za met za tri točke, s povprečjem 21,3 točke na tekmo pa je četrti strelec prvenstva v Turčiji.

In s kakšno igro bodo Slovenci iskali pot do četrte zmage? "Morali bomo igrati hitreje. Slabše se vračajo v obrambo. V napadu bomo morali igrati široko, s pick'n'rollom preko Haddadija, tako ga bomo obremenili. Slabo teče nazaj. Treba bo koristiti igro v napadu pet na štiri. Dobro se moramo pripraviti na consko obrambo 2 - 3, igrajo jo 20 do 30 minut na tekmo," pravi Alilović, ki napoveduje, da bo priložnost dobilo več igralcev kot proti Braziliji: "Več igralcev bomo vključili v rotacijo. Ti, ki žal niso igrali proti Braziliji, bodo tako spet na igrišču."

Iranci, vodi jih srbski selektor Velimir Matić, sicer upajo na presenečenje, a hkrati poudarjajo moč Slovenije. Ekipi sta se pred SP pomerili na Stankovićevem pokalu na Kitajskem, kjer je Slovenija brez težav zmagala s 107:74. Za Iran tam ni igral prvi zvezdnik Haddadi, ki je po porazu z ZDA odbrzel v garderobo in se ni vračal pred novinarske mikrofone. Zato pa si je čas vzel kapetan Kamrani: "Slovenijo zelo spoštujem. ima zelo močno reprezentanco, ki že dolgo igra skupaj. Ima nekaj igralcev iz lige NBA. Upam, da se bomo tokrat bolje upirali, mogoče celo zmagali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.