Šport
43 ogledov

Alonso po nesreči v bolnišnico

Fenando Alonso, nesreča EPA
Fernando Alonso je doživel nesrečo na testiranjih v Barceloni.

Dvakratni prvak Formule 1 Fernando Alonso je današnji trening v Barceloni zaključil predčasno, potem ko je z McLarnovim dirkalnikom MP4-30 s hitrostjo 240 kilometrov na uro zadel varnostno ograjo.

Španca so po nesreči s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, vendar so organizatorji treninga zatrdili, da je Alonso pri zavesti. Španec je pred nesrečo, vzrok zanjo še ni znan, prevozil 20 krogov.

"Danes je med testiranji na dirkališču Circuit de Catalunya dirkalnik Fernanda Alonsa zletel s steze, zaradi česar je bolid z desno stranjo zadel zaščitni zid. Fernanda so odpeljali na zdravniški pregled, bil je pri zavesti in se je pogovarjal z zdravniki, vendar so ga preventivno vseeno odpeljali še na podrobnejše preglede v bolnišnico," se je glasilo poznejše uradno pojasnilo McLarna.

Nesreča se je zgodila med zavojema 3 in 4. Za zdaj še ni znano, ali je šlo za vozniško napako ali pa je odpovedala tehnika. Morda bo pri tem pomagal tudi nekdanji štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel, ki je s svojim Ferrarijem nekaj časa vozil neposredno za 33-letnim Špancem. "Povprečna hitrost niti ni bila visoka, morda 150 km/h. Potem je nenadoma zapeljal v zid, bilo je videti precej čudno," je dejal Vettel.

Na nekaterih posnetkih nesreče je mogoče videti, da je dirkalnik postrani odneslo v zid, kjer je močno trčil v zaščito. McLaren, ki bo letos v formuli 1 nastopal z novim motornim parterjem Hondo, je imel na testiranjih v Kataloniji veliko težav in opravil precej manj testnih krogov, kot je načrtoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.