Šport
24 ogledov

Američani v plazu izgubili obetavna smučarja

plaz Sölden EPA
V ponedeljkovem plazu v Söldnu sta življenje izgubila ameriška smučarja Ronnie Berlack in Bryce Astle.

Ameriška reprezentanca v alpskem smučanju žaluje za dvema nadarjenima smučarjema, ki ju je v Söldnu pod sabo pokopal plaz. Ronnie Berlack je bil star 20 let, Bryce Astle pa leto manj. Oba sta bila v skupini šestih smučarjev, ki je smučala v celem snegu izven smučišča in pri tem sprožila plaz. Preostali štirje smučarji niso bili poškodovani.

Kljub hitri reševalni akciji, sta oba nesrečna smučarja pod snegom ostala 45 minut. Našli so ju pod štirimetersko snežno odejo, oživljanje pa ni bilo uspešno.

“Ronnie in Bryce sta bila izjemna smučarja, strastno sta ljubila ta šport - na smučiščih ali pa pri smučanju na gorah. Izrekamo sožalje obema družinama ter njuni razširjeni športni družini. Oba sta ljubila svoje delo in to prenašala tudi na ljudi okoli sebe," je dejal predsednik ameriške smučarske in deskarske zveze Tiger Shaw

"Vsi smo zelo povezani. Videli bomo, kako bodo fantje na vse skupaj odreagirali. To je šok za vse. Dva odlična fanta, odliča športnika, odlična smučarja ... Bila sta zelo zabavna. Vsi smo v šoku, to je velika tragedija," je v Zagrebu, kjer bo jutri slalom za svetovni pokal, dejal Avstrijec Patrick Riml, direktor alpskega smučanja v ameriški reprezentanci. Riml je odrastel v Söldnu, ki je sicer ameriška smučarska baza v Evropi od leta 2011.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 09:00 06.januar 2015.

    Žal mi je za oba , vendar se novi sneg še ni popolnoma sprijel z staro podlago, kar velja tudi pri nas.