Šport
44 ogledov

Američani začeli bolje od Evropejcev

Brandt Snedeker Brooks Koepka Ryder Cup EPA
Golfisti ZDA so v Chaski v Minnesoti odlično začeli 41. Ryderjev pokal in po prvem delu proti Evropi povedli kar s 4:0. V maksimalno 28 dvobojih so zdaj branilci naslova iz Evrope pred nadaljevanjem v težkem položaju.

Dvoboji so se začeli davi že ob 7.35 po lokalnem času, celo v rahli megli. A to ni zmotilo več tisoč navijačev, ki so navijali za ameriško ekipo.

ZDA so povedle po zaslugi Jordana Spietha in Patricka Reeda. Američana sta dvoboj z olimpijskim prvakom Angležem Justinom Roseom in švedskim zmagovalcem British Opna dobila že po 16 luknjah.

Najbolj gladka je bila zmaga dvojice Dustin Johnson/Matt Kuchar, ki je Belgijca Thomasa Pietersa in Angleža Leeja Westwooda ugnala že po 14 odigranih luknjah. Nemec Martin Kaymer in Španec Sergio Garcia sta morala priznati premoč Jimmyju Walkerju in Zachu Johnsonu, četrto točko pa sta ZDA zagotovila Phil Mickelson in Rickie Fowler v dvoboju proti Ircu Roryju McIlroyju in Angležu Andyju Sullivanu.

V soboto enak program

Dopoldanski dvoboji so bili odigrani po takoimenovanem Foursome modusu, kjer par igra z isto žogico in jo udarja izmenično. Popoldan sledijo novi štirje dvoboji, kjer vsak igralec igra s svojo žogico. Enak je sobotni program, v nedeljo pa je predvidenih največ 12 posamičnih dvobojev. Evropi, ki brani naslov, za zmago zadostuje neodločen izid in 14 točk, ZDA jih morajo osvojiti 14,5.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.