Šport
79 ogledov

Američani želijo še ene olimpijske igre

ZDA zastava olimpijska zastava
Ameriški olimpijski komite načrtuje kandidaturo za organizacijo zimskih olimpijskih iger, a se za zdaj še ni odločil, ali bi kandidirali za igre leta 2026 ali 2030.

"Mednarodnemu olimpijskemu komiteju sem že povedal, da se zanimamo za organizacijo zimskih olimpijskih iger," je potrdil predsednik ameriškega olimpijskega komiteja Larry Probst na skupščini v Colorado Springsu.

"Idealno bi bilo, da bi organizirali igre leta 2030, da ne bi prišlo do kakšne zmede s pripravami na igre 2028," je še dejal Probst. Leta 2028 bo namreč Los Angeles gostil poletne olimpijske igre.

ZDA so nazadnje gostile zimske olimpijske igre leta 2002 v Salt Lake Cityju.

Probst je medijem še pojasnil, da v ameriškem olimpijskem komiteju sicer potrebujejo več informacij Moka glede samega postopka kandidature, ki je za zdaj še nejasen. Za zdaj še ni znano, ali bo Mok - tako, kot je hkrati dodelil poletne igre 2024 Parizu in 2028 Los Angelesu - tudi zimske olimpijske igre 2026 in 2030 delil v eni potezi. Če se bodo odločili za kandidaturo, bodo mesto, ki bo gostitelj iger, izbrali najpozneje do marca 2018.

Naslednje zimske olimpijske igre bodo februarja prihodnje leto v južnokorejskem Pyeongchangu, poletne pa leta 2020 v Tokiu.

Ilka Štuhec Aspen OKS Šport Tudi slovenski športniki lahko ostanejo brez ZOI
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.