Svet
1448 ogledov

Trump v frontalni napad s športniki

Donald Trump
Protesti ameriških športnikov so se še okrepili po Trumpovem zadnjem govoru.

Trump je pred dnevi športnike, ki ob igranju ameriške himne pred začetki tekem v ligi NFL pokleknejo in s tem izrazijo protest proti nasilju policije nad temnopoltimi Američani, označil za pasje sinove. Lastnike klubov in vodstvo lige je pozval, naj jih odpustijo. S svojim obnašanjem po njegovem kažejo nespoštovanje do vojakov, reševalcev in velike države. 

donald trump Šport Trump napadel največje zvezdnike, tu so udarili nazaj

Na njegove besede so se odzvali številni športniki, ne le igralci ameriškega nogometa. Zvezdnik Cleveland Cavaliers LeBron James mu je prek Twitterja sporočil, da je navaden klošar, in dodal, da je bilo povabilo v Belo hišo velika čast, dokler ni vanjo prišel Trump. V ligi NFL je konec tedna prišlo do množičnega klečanja nogometašev ob igranju himne in drugih gest, kot je sklepanje rok in dvignjene pesti ter sklonjene glave. Na tekmi lige NFL v Nashvillu sta obe ekipi med igranjem himne ostali v slačilnici.

Trump še naprej z nizko podporo

Zadnja anketa televizije ABC in časopisa Washington Post ugotavlja, da delu, ki ga opravlja Trump, nasprotuje 57 odstotkov Američanov, podpira pa ga 39 odstotkov. Severno Korejo kot grožnjo ZDA razume 84 odstotkov Američanov, 62 odstotkov pa Trumpu ne zaupa, da bo znal glede tega postopati odgovorno. 

Kar 66 odstotkov Američanov meni, da je Trump povečal delitve v ZDA, 59 odstotkov pa jih meni, da ni pripeljal nobene obljubljene spremembe v Washington.

Letališče JFK | Avtor: EPA EPA

Nova prepoved vstopa v ZDA

Trump je v nedeljo zvečer izdal nov izvršni ukaz, s katerim prepoveduje vstop v ZDA državljanom določenih držav, med katerimi so po novem tudi Severna Koreja, Čad in Venezuela. Pri Venezueli prepoved velja le za člane režima predsednika Nicolasa Madura in njihove družinske člane. Poleg teh držav so na seznamu še državljani Irana, Libije, Somalije, Sirije in Jemna. 

Golden State Warriors Sprejem Šport Trump zaprl vrata prvakom lige NBA

Ukaz ne zadeva beguncev, veljati pa bo začel 18. oktobra, če ga sodišča seveda spet ne blokirajo. Poleg tega ukaz ne velja za dvojne državljane, imetnike dovoljenj za delo in bivanje v ZDA iz omenjenih držav in tiste s potrjenim azilom. Prav tako bodo ZDA spoštovale že potrjene vizume in dovoljenja. Uradniki na meji in drugi bodo lahko po svoji presoji spuščali skozi državljane omenjenih držav od primera do primera.

Donald Trump, Melania Trump Huronski posmeh Svet Tokrat prekosil samega sebe
 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:07 25.september 2017.

    Pri igranju himne se stoji MIRNO in nič drugega ! Ko bo pa Papež pel litanije, naj pa zaradi mene tudi ležijo , boli me !